Translate (μεταφραση)

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Πώς αυτός ο 14χρονος έβγαλε 200.000 δολάρια παίζοντας Fortnite (Φωτό)

Σίγουρα είναι το όνειρο κάθε εφήβου. Να περνά ατελείωτες ώρες μπροστά στον υπολογιστή, να παίζει βιντεοπαιχνίδια χωρίς την γκρίνια των γονιών του και να βγάζει λεφτά.


Ο 14χρονος Γκρίφιν Σπικόσκι από το Λονγκ Άιλαντ το κατάφερε παίζοντας το δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι Fortnite και βγάζοντας μέχρι στιγμής περίπου 200.000 δολάρια.
Ο Γκρίφιν, ο οποίος είναι γνωστός στο διαδίκτυο ως «Skeptic», παίζει το συγκεκριμένο παιχνίδι περίπου 8 ώρες τις κάθε μέρα (μετά την ολοκλήρωση, φυσικά, των διαδικτυακών μαθημάτων του για το σχολείο) και έως και 18 ώρες τα Σαββατοκύριακα.

Όλα ξεκίνησαν πριν από 9 μήνες, όταν ο Γκρίφιν ανέβασε ένα βίντεο στο YouTube που τον έδειχνε να κερδίζει έναν δημοφιλή παίκτη του Fortnite. Το βίντεο έλαβε πάνω από 7,5 εκατομμύρια προβολές.
Μετά από αυτό, τα χρήματα άρχισαν να φτάνουν είτε από συνδρομητές είτε από διαφημιστές του YouTube. Σήμερα, έχει πάνω από ένα εκατομμύριο συνδρομητές στο YouTUbe και έχει κάνει εμφανίσεις για την Samsung, το PGA και το Miami Heat.

                        Ο Γκρίφιν παίζει 8 ώρες καθημερινά και 18 ώρες το Σαββατοκύριακο

«Προσπαθούμε να τον κρατήσουμε όσο πιο προσγειωμένο γίνεται» λέει ο πατέρας του Κρις Σπικόσκι. «Προσπαθούμε να βρούμε την σωστή ισορροπία μεταξύ των σχολικών μαθημάτων και να βάζουμε σε τάξη τις προτεραιότητες του».

Μάλιστα, η οικογένεια έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη εταιρεία με το όνομά του, την Skeptic Gaming Inc. και έχει προσλάβει οικονομικό σύμβουλο και λογιστή για την σωστή διαχείριση των χρημάτων.

Ο πατέρας του 14χρονου δήλωσε πως ο γιος του έχει ήδη αποταμιεύσει 200.000 δολάρια ενώ το ίδιο θα κάνει και με τυχόν μελλοντικά κέρδη, σε περίπτωση που η σταδιοδρομία του στο παιχνίδι δεν συνεχιστεί. Όπως λέει, ίσως τα χρησιμοποιήσει για το πανεπιστήμιο ή για να αγοράσει ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο.
«Θα ήθελα να ξέρουν οι γονείς, πως αν τα παιδιά τους πραγματικά λατρεύουν να παίζουν παιχνίδια και έχουν ένα πάθους γι’ αυτά και είναι πραγματικά καλοί σε αυτό, θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν όπως οποιοδήποτε άλλο άθλημα» δήλωσε ο Σπικόσκι.

Ο Γκρίφιν και η οικογένειά του θα ταξιδέψουν μάλιστα, τον επόμενο μήνα στο Βερολίνο, για ένα διεθνές συνέδριο τυχερών βιντεοπαιχνιδιών στο διαδίκτυο. Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου