Translate (μεταφραση)

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Τα 10 περιττά έξοδα στο αεροδρόμιο και πώς να τα αποφύγετε

Οι περισσότεροι αναζητούμε τρόπους να πάμε ταξίδι χωρίς να ξοδέψουμε πολλά χρήματα. Αλλά ένας χαμηλός προϋπολογισμός δεν εξαρτάται μόνο από τα οικονομικά εισιτήρια και τα καταλύματα.

Στην πραγματικότητα, πολλοί από εμάς παραβλέπουμε άλλα έξοδα ταξιδιού, όπως τα περιττά χρήματα που ξοδεύουμε στο αεροδρόμιο.

Οι ειδικοί δίνουν έξυπνα tips για να εξοικονομήσουμε χρήματα.

Ακριβό πάρκινγκ

«Ανάλογα με την διάρκεια του ταξιδιού μας, το πάρκινγκ στο αεροδρόμιο μπορεί να έχει αστρονομικό κόστος», λέει η Άντρεα Γόροκ, οικονομολόγος με έδρα το Μπέικερσφιλντ της Καλιφόρνια.

«Μπορούμε να βρούμε εναλλακτικές λύσεις επιλέγοντας πάρκινγκ που δεν είναι σε κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο.

«Όσοι εμφανίζονται στο αεροδρόμιο την τελευταία στιγμή, καταλήγουν να παρκάρουν στο πλησιέστερο πάρκινγκ, που συνήθως είναι το πιο ακριβό», λέει η οικονομολόγος Τζίνα ΜακΚέιγκι από την εταιρεία McKague Financial στο Μίσιγκαν. «Ανάλογα με το πόσο διαρκεί το ταξίδι μας, καταλήγουμε να πληρώσουμε περισσότερα για στάθμευση από το αεροπορικό μας εισιτήριο».

Παράδοση βαλίτσας στο γκισέ της αεροπορικής εταιρείας

Η Άντρεα Γόροκ συμβουλεύει να παίρνουμε μόνο τα απαραίτητα και να προπληρώνουμε τις χρεώσεις για βαλίτσες που θα παραδώσουμε στον γκισέ της αεροπορικής εταιρείας. Ελέγχουμε το βάρος τους για να αποφύγουμε επιπλέον χρεώσεις.

Η αγορά νερού στο αεροδρόμιο

«Η Νο1 πρόταση για να αποφύγουμε περιττά έξοδα είναι να έχουμε μαζί μας ένα μπουκάλι νερό, ώστε να αποφύγουμε την αγορά στο αεροδρόμιο που έχει τσουχτερή τιμή», λέει η οικονομολόγος Μάμι Γουίτον της LearnLux από το Φοίνιξ της Αριζόνα.

Η άσκοπη αγορά πλαστικών μπουκαλιών νερού κάνει κακό και στο περιβάλλον και στον προϋπολογισμό μας.

Πάμε για ψώνια

Ακριβώς όπως η τιμή του εμφιαλωμένου νερού είναι απίθανο να είναι οικονομική το ίδιο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα προϊόντα.

Καλό είναι να έχουμε κάνει έρευνα αγοράς πριν επισκεφθούμε τα καταστήματα με τα αφορολόγητα είδη καθώς οι τιμές μπορεί να διαφέρουν για το ίδιο προϊόν από κατάστημα σε κατάστημα, λέει ο Τζέιμς Ντάναβαντ, διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας ψηφιακής χρηματοδότησης Tend.

Αυτό που πρέπει να φροντίσουμε είναι να αποφεύγουμε τα ψώνια όταν η πτήση έχει καθυστέρηση, κάτι που συνήθως μας οδηγεί σε σπατάλες προκειμένου να διασκεδάσουμε την πλήξη μας.

Και όπως πολύ σωστά υπογραμμίζει η Άντρεα Γουόροκ, «ποτέ τίποτα καλό δεν προκύπτει από αγορές στο αεροδρόμιο».

Παίρνοντας τα λάθος πράγματα στη χειραποσκευή

«Ένα άλλο λάθος που κάνουμε στο αεροδρόμιο και μας κοστίζει περισσότερα χρήματα είναι ότι δεν κατανοούμε τους περιορισμούς μεταφοράς», λέει η Τζίνα ΜακΓκείγκι.

Θα πρέπει να βάζουμε τα αντικείμενα που απαγορεύεται να έχουμε μαζί μας στην καμπίνα του αεροσκάφους στην βαλίτσα που θα δώσουμε στον γκισέ της αεροπορικής εταιρείας, ενώ τα είδη πρώτης ανάγκης τα βάζουμε στην χειραποσκευή.

«Βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε μια μικρή χειραποσκευή με κάποια απαραίτητα», λέει η Μάμι Γουίτον. «Αν χαθεί η βαλίτσα μας ή εγκλωβιστούμε στο αεροδρόμιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν θα χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα για να αγοράσουμε αντικείμενα όπως οδοντόβουρτσα, φούτερ ή φορτιστή για το τηλέφωνό μας».

Δωρεάν παροχές

Ένας καλός τρόπος για να μειώσουμε τα έξοδα στο αεροδρόμιο είναι να εξετάσουμε τις δωρεάν παροχές για τις οποίες μπορεί να πληρούμε τις προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα επιβράβευσης αεροπορικών εταιρειών μπορεί να περιλαμβάνει κουπόνια ή πρόσβαση σε κλαμπ για ορισμένα δρομολόγια, κάτι που έχει αντίκτυπο την πιστωτική μας κάρτα.

«Εάν ταξιδεύουμε συχνά, χρησιμοποιούμε μια πιστωτική κάρτα που θα μας παρέχει δωρεάν πρόσβαση στα διάφορα lounge bar», λέει η Μάμι Γουίτον. «Ενώ αυτές οι κάρτες συνήθως χρεώνουν ετήσια συνδρομή, εάν ταξιδεύουμε συχνά, οι ανέσεις μπορούν εύκολα να αντισταθμίσουν τη χρέωση. Προσφέρουν δωρεάν φαγητό, ποτά, wi-fi και είναι στελεχωμένα με προσωπικό που μπορεί να μας βοηθήσει αν αντιμετωπίσουμε καθυστέρηση ή ακύρωση πτήσης».

Αγορές σνακ

Το ιδανικότερο είναι να έχουμε προνοήσει για φαγητό πριν φτάσουμε στο αεροδρόμιο.

«Αγοράζουμε το σνακ δίπλα στην πύλη και όχι στο αεροπλάνο. Ορισμένα γεύματα κατά την πτήση πρέπει να προκρατηθούν και μπορεί να έχουν πολύ υψηλότερη τιμή», λέει ο Τζέιμς Ντάναβαντ.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Κάνουμε έρευνα αγοράς απαραιτήτως. «Τα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων αεροδρομίων έχουν μεγαλύτερη ζήτηση, κατά τις υψηλές περιόδους ταξιδιών, γεγονός που οδηγεί σε υψηλότερες τιμές», λέει η Άντρεα Γουόροκ.

«Συχνά μπορούμε να βρούμε καλύτερες προσφορές σε γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων μακριά από το αεροδρόμιο. Ενημερωνόμαστε από το ξενοδοχείο μας εάν έχει δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς που θα μπορούσε να μας πάει στο γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτου, αλλιώς επιλέγουμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή ταξί».

Μέσα μαζικής μεταφοράς

Όπως εξηγεί η Άντρεα Γουόροκ, «Το να πάρουμε ταξί μπορεί να φαίνεται ως η πιο εύκολη επιλογή όταν φτάσουμε στο αεροδρόμιο, αλλά σίγουρα δεν είναι η φθηνότερη».

«Σε ορισμένες πόλεις, οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν άμεση και εύκολη πρόσβαση και ο πιο οικονομικός τρόπος για να φτάσουμε στο ξενοδοχείο ή στον τελικό προορισμό μας».

Πληροφορίες βρίσκουμε στα γραφεία μέσων μαζικής μεταφοράς των αεροδρομίων ή στο ξενοδοχείο που θα καταλύσουμε.

Απρόοπτα έξοδα

Ενώ πολλά από τα έξοδα ενός ταξιδιού είναι υπό τον έλεγχό μας, υπάρχουν και κάποια που δεν είναι, επομένως είναι καλύτερο να είμαστε προετοιμασμένοι για να αποφύγουμε να ξοδέψουμε περισσότερα χρήματα από όσα έχουμε υπολογίσει.

«Αυτές τις μέρες, τα ταξίδια σπάνια κυλούν ομαλά και οι καθυστερήσεις είναι σχεδόν αναπόφευκτες», λέει η Μάμι Γουίτον.

«Όταν σχεδιάζουμε ένα ταξίδι, βάζουμε στην άκρη κάποια επιπλέον χρήματα σε περίπτωση που χρειαστεί να αγοράσουμε φαγητό ενώ βρισκόμαστε στο αεροδρόμιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάνουμε κράτηση σε ξενοδοχείο για ένα βράδυ που η αεροπορική εταιρεία δεν θα καλύψει ή πληρώνουμε για μια αλλαγή στο αεροπορικό μας εισιτήριο».


Πηγή: Huffpost US

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου