Translate (μεταφραση)

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ανοιχτή διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ από την Π. Κεντρικής Μακεδονίας

Ανοιχτή διαβούλευση ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το νέο ΕΣΠΑ προκειμένου
φορείς, πρόσωπα και κοινωνικές ομάδες να μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ενεργοποιηθεί στον ιστότοπό της (www.pkm.gov.gr ).

 Σύμφωνα με την Περιφέρεια, αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά προκειμένου να ενεργοποιηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και να ξεκινήσουν νωρίτερα δράσεις που θα τονώσουν την τοπική οικονομία.

 Το «πράσινο φως» για την έναρξη της διαβούλευσης, που θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Ιουλίου, δόθηκε σήμερα καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε σχετική εισήγηση του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα. «Το νέο ΕΣΠΑ, το λεγόμενο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, είναι «δωρεάν ζεστό χρήμα». Όποιος διαφωνεί πως όσα έργα γίνονται σήμερα, υλοποιούνται με κονδύλια του ΕΣΠΑ, να μας το πει. Εκτελούμε σε όλη την Περιφέρεια πεντακόσια έργα, συνολικού ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ ενώ την ίδια στιγμή έχει μειωθεί κατακόρυφα ο τακτικός προϋπολογισμός της. Το χρήμα αυτό πέφτει στην τοπική αγορά, άρα είναι «ζεστό» χρήμα σε μια «στεγνή» αγορά» ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου