Translate (μεταφραση)

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Νέα επιχείρηση καθαρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης στο ακίνητο "Αλυσίδα" και σε οικόπεδο της 5ης Δημοτικής Κοινότητας

Νέα μεγάλης κλίμακας επιχείρηση καθαρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο εφαρμογής του ειδικού προγράμματος καθαρισμού και ευταξίας,
πραγματοποιήθηκε στο ακίνητο”Αλυσίδα” της οδού Αντωνίου Δανιόλου 13-15 και στο οικόπεδο έναντι αυτού, εντός των ορίων της  5ης Δημοτικής Κοινότητας.

Στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και ύστερα από καταγγελίες δημοτών και αναφορών των τομεαρχών - εποπτών, συμμετείχαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου από τη διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου καθώς και από το τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

Στη διάρκειά της επιχείρησης διενεργήθηκε γενικός καθαρισμός του οικοπέδου που περικλείεται από τις οδού Δανιόλου, Αλ. Σταύρου, Αλκμήνης και Κορίνθου καθώς και των εξωτερικών χώρων  της “Αλυσίδας” επί των οδών Δανιόλου και Κορίνθου. Χρησιμοποιήθηκαν τρία μικρά και τρία μεγάλα φορτηγά, που πραγματοποίησαν δέκα δρομολόγια, δύο φορτωτές και ένα  όχημα περισυλλογής κλαδιών (αρπάγη).



Συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες από μπάζα, ογκώδη αντικείμενα και κλαδιά που κόπηκαν από τα δένδρα, ενώ η όλη παρέμβαση, διάρκειας πέντε ωρών, είχε ως αποτέλεσμα την  αφαίρεση απορριμμάτων και παλαιών αδρανών υλικών που υπήρχαν στο χώρο, βελτιώνοντας αισθητά την εικόνα της περιοχής. Με το τέλος των εργασιών ο δρόμος πλύθηκε με τη συμβολή υδροφόρας.

Στην επιχείρηση ήταν παρόντες ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς.
Επισημαίνεται ότι από την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου, το Σεπτέμβριο του 2014, έχουν υλοποιηθεί συνολικά 72 αντίστοιχες επιχειρήσεις καθαρισμού και ευπρεπισμού με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου