Translate (μεταφραση)

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Οι πιο περίεργοι γρίφοι σε συνεντεύξεις για δουλειά

Όλοι συμφωνούμε πως οι συνεντεύξεις για δουλειά είναι από τις αγχωτικές διαδικασίες για κάποιον που ψάχνει δουλειά.


 Υπάρχουν επιχειρήσεις όπου οι συνεντεύξεις τους μπορούν να είναι πραγματική δοκιμασία για τα νεύρα του υποψήφιου εργαζόμενου, καθώς οι ερωτήσεις που γίνονται από τους μελλοντικούς εργοδότες αποτελούν γρίφους για δυνατούς λύτες, ενώ δεν λείπουν και τα περίεργα.

Το Business Insider συγκέντρωσε τις πιο περίεργες ερωτήσεις που έχουν γίνει ποτέ σε συνεντεύξεις για δουλειά και έκαναν τους υποψήφιους εργαζόμενους να ξύνουν το κεφάλι τους με απορία.

Εσείς τι θα απαντούσατε σε αυτές τις ερωτήσεις;

1. Εργασία: Επιχειρησιακός αναλυτής στη Google

Υπάρχουν 25 άλογα και 5 διάδρομοι. Πόσες κούρσες χρειάζονται για να επιλέξετε τα 5 πιο γρήγορα άλογα;

Μια ερώτηση που απευθύνεται στους λάτρεις του ιπποδρόμου ή της σειράς Peaky Blinders που ξεκίνησαν την αυτοκρατορία τους από τα στοιχήματα στις κούρσες του Μπέρμιγχαμ. Όχι δεν γνωρίζουμε αν οι υπεύθυνοι στη Google έχουν σαν πρότυπο την οικογένεια Σέλμπι.

2. Εργασία: Επιστημονικός αναλυτής δεδομένων για το Facebook

Πρόκειται να επιβιβαστείτε σε ένα αεροπλάνο στο Σιάτλ. Θέλετε να ξέρετε αν θα πρέπει να πάρετε μαζί ομπρέλα. Μπορείτε να καλέσετε τρεις τυχαίους φίλους σας που ζουν εκεί και να ρωτήσετε τον καθένα ξεχωριστά αν θα βρέχει. Κάθε φίλος σας έχει δυο στις τρεις πιθανότητες να σας πει την αλήθεια και μια στις τρεις να σας πει ψέματα για να σας κάνει πλάκα. Και οι τρεις φίλοι θα σας πουν πως «Ναι. Θα βρέχει». Ποια είναι η πιθανότητα να βρέχει στη πραγματικότητα στο Σιάτλ;

Το Σιάτλ αποτελεί την «πρωτεύουσα του καφέ» των ΗΠΑ αλλά και αγαπημένος προορισμός του Τομ Χάνκς που έμενε «Άυπνος στο Σιάτλ» και μάλλον γι αυτό βρίσκεται στις ερωτήσεις του Facebook. Για καλό και για κακό εσείς πάντως πάρτε μαζί σας μια ομπρέλα...

3. Εργασία: Μηχανικός ανάπτυξης λογισμικού στην Amazon

Έχετε άπειρες προμήθειες νερού και δυο δοχεία, όπου το ένα έχει χωρητικότητα 3 λίτρα και άλλο ένα που χωράει 5 λίτρα. Πως θα μετρήσετε εσείς τα 4 λίτρα;

Από τους πλέον διαδεδομένους γρίφους που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Απόδειξη πως δεν είναι κακό να ακονίζετε το μυαλό σας πριν πάτε σε μια συνέντευξη...

4. Εργασία: Διαχειριστής προγράμματος στη Microsoft

Είσαι σε ένα τηλεπαιχνίδι. Υπάρχουν τρεις πόρτες, όπου μια από αυτές κρύβει ένα δώρο, ενώ οι άλλες δυο έχουν κάρβουνα. Ο παρουσιαστής του παιχνιδιού γνωρίζει ποια πόρτα κρύβει το δώρο. Διάλεξες την πόρτα νούμερο 1. Πριν ανοίξει όμως, ο παρουσιαστής ανοίγει την πόρτα 3 που είχε κάρβουνο από πίσω. Έχεις την επιλογή να παραμείνεις με την επιλογή σου ή να αλλάξεις με την πόρτα 2. Τι θα κάνεις;

Θαυμαστές του Ανδρέα Μικρούτσικου με το «Μεγάλο Παζάρι» και της αγαπημένης ελληνικής τηλεόρασης των 90’s και τα τηλεπαιχνίδια τότε. Μόνο που εμείς είχαμε ολόκληρο Mr. Zonk που ξεπερνούσε σε δημοφιλία μέχρι και τον παρουσιαστή.

5. Εργασία: Βοηθός διευθυντή στη McKinsey & Company

Τι θα έκανες αν ο διευθυντής σου βρισκόταν σε αεροπλάνο με κατεύθυνση την Γερμανία για να παραδώσει μια άκρως απόρρητη παρουσίαση και συνειδητοποιούσες πως ξέχασε να πάρει την παρουσίαση μαζί του;

Ερώτηση που σε βάζει σε πειρασμό να δοκιμάσεις όχι μόνο την ηθική σου αλλά και την ευστροφία σου. Απαραίτητα προσόντα για έναν βοηθό που θέλει να ανελιχτεί. Δύσκολος προορισμός η Γερμανία είναι η αλήθεια, αλλά με τόσες πτήσεις πλέον όλο και κάποια λύση θα μπορείτε να βρείτε.

6. Εργασία: Ανάπτυξη λογισμικού στη Bloomberg

Τρεις φίλοι με διαφορετικούς μισθούς πρέπει να βρουν τον μέσο όρο των μισθών τους χωρίς όμως να αποκαλύψει πόσα κερδίζει ο καθένας στον άλλον. Πώς θα το καταφέρουν;

Αν προσπεράσουμε το γεγονός πως κάνει τους φίλους να αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον με δυσπιστία και ανταγωνιστικά, βασίζεται πάνω στον γνωστό γρίφο με το νερό. Να θυμάστε πάντως πως οι μεγαλύτερες συμφωνίες γράφτηκαν πάνω σε μια χαρτοπετσέτα εστιατορίου.

7. Εργασία: Μηχανικός λογισμικού στη Cisco Systems

Πόσα ζυγίσματα χρειάζονται για να μάθετε ποια από τις οχτώ σφαίρες που χρησιμοποιούνται για μέτρηση βάρους,  ζυγίζει περισσότερο; Πόσα θα χρειαστούν για 28 μπάλες;

Ακόμα μια παραλλαγή του γρίφου με το ζύγισμα του νερού. Εδώ το προβάδισμα το έχουν όσοι έχουν δουλέψει στο παρελθόν σε μανάβικα και ιχθυοπωλεία.

8. Εργασία: Σύμβουλος επιχειρήσεων στη Bain & Company

Ποια είναι η ακριβής γωνία που σχηματίζουν τα χέρια στο ρολόι όταν εκείνο δείχνει 9:30;

Όχι, από όσο μας έχουν πει, δεν μπορείτε να φέρετε μαζί σας μοιρογνωμόνιο. Οι λάτρεις της Ευκλείδιας γεωμετρίας λογικά θα έχουν ένα κάποιο πλεονέκτημα παραπάνω.

9. Εργασία: Υπεύθυνος καταστήματος στη Walmart

Πώς θα διασφαλίσετε πως διατηρείτε την εικόνα των Walmart στη τοπική κοινότητα;

Μια ερώτηση που σας βάζει να σκεφτείτε όπως πρέπει για την θέση που διεκδικείτε. Η πιο φυσιολογική ερώτηση μέχρι στιγμής που έχουμε δει.

10. Εργασία: Επενδυτής στη JP Morgan Chase

Πες μου ένα ανέκδοτο.

Όλοι ξέρουμε πως πολλές φορές μια επένδυση μπορεί να καταντήσει αστείο, και σίγουρα χρειάζεται χιούμορ για να μπορείς να ανταπεξέλθεις αν κάποια στιγμή ένα επενδυτικό στοίχημα καταλήξει σε εφιάλτη. Μην ξεχνάτε πως το χιούμορ είναι και απόδειξη ευφυΐας.

11.  Εργασία: Προϊόντα Facebook

Πώς θα μετρούσατε το βάρος της γης;

Όταν φοβάσαι μην πέσεις σε flat-earther, (από εκείνους που υποστηρίζουν πως η γη είναι επίπεδη) και θέλεις να επιβεβαιώσεις πως δεν θα αρχίσει το Facebook να γεμίζει με αναρτήσεις που θα καταρρίπτουν την σφαιρικότητα της Γης. Μην το γελάτε, βρίσκονται πλέον παντού.

12. Εργασία: Βοηθός πωλητή στα Best Buy

Τι θα έκανες αν ανακάλυπτες κάποιον να κλέβει;

Καθώς η ερώτηση δεν καθορίζει ακριβώς το που βρήκατε αυτόν που κλέβει και σε ποια κατάσταση, μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε και να ξεκινήσετε έναν ενδιαφέρον διάλογο όπου μπορείτε να ανακαλύψετε τον τρόπο σκέψης του άλλου.

13. Εργασία: Εμπορικός αντιπρόσωπος στην Ernst & Young

Υπολογίστε τα έσοδα της M&M στις ΗΠΑ.

Τα M&M στις ΗΠΑ αποτελούν κάτι σαν εθνικό προϊόν καθώς δεν υπάρχει κάτοικος σε όλες τις Πολιτείες που να μην τρώει τουλάχιστον μια φορά την ημέρα τα αγαπημένα σοκολατένια σνακ. Θα τα βρείτε σε κάθε κατάστημα και σε άπειρες συνταγές.

14. Εργασία: Βοηθός συμβούλου στη Liberty Mutual

Αν σου έλεγα πως δεν είσαι αρκετά φιλόδοξος πως θα μπορούσες να με αντικρούσεις;

Πονηρή ερώτηση που θα σας κάνει να μιλήσετε για τον εαυτό σας χωρίς να το καταλαβαίνετε ενώ παράλληλα προσπαθεί να παίξει με τα νεύρα σας. Το παν είναι να μπορείς να παραμείνεις ψύχραιμος.

15. Εργασία: Προϊστάμενος έργου στην HealthStream

Αν θα έπρεπε να εξολοθρεύσεις μια από τις 50 πολιτείες ποια θα ήταν αυτή;

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν μερικές Πολιτείες στις ΗΠΑ όπως το Ντέλαγουερ ή το Νιου Χάμσαϊρ που φαίνονται τελείως αδιάφορες όταν τις συγκρίνετε με πιο γραφικά μέρη. Βέβαια ποιος παίρνει την απόφαση να διαγράψει μια Πολιτεία από τον χάρτη;

16. Εργασία: Υπεύθυνος αναλυτής κερδών και ειδικών έργων στη DaVita

Είστε καινούριος υπεύθυνος στα Burger King. Την πρώτη σου μέρα, ο διευθυντής σε ενημερώνει πως οι πωλήσεις έχουν μειωθεί κατά 50% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Ποιες είναι οι πρώτες τρεις ερωτήσεις που θα κάνεις;

Μια από τις καλύτερες αλυσίδες fast food στις ΗΠΑ που φημίζεται για το εξαιρετικό φαγητό της. Αν και αρκετά απίθανο το πρόβλημα που μπορεί να σας ρωτήσουν, αν ξέρετε από καλό φαγητό τότε θα μπορέσετε εύκολα να βρείτε την λύση του.

17. Εργασία: Σύμβουλος στη Strata Decision Technology

Υπολογίστε τον αριθμό των κινητών τηλεφώνων που πουλιούνται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.

Όλοι κυκλοφορούν πλέον με ένα κινητό στο χέρι. Λίγο να υπολογίσουμε και την υπερκαταναλωτική μανία που μας πιάνει με κάθε καινούρια συσκευή (ακόμα και αν κάποιες αποτυγχάνουν παταγωδώς τελικά), είναι ένα ερώτημα που μπορείτε να βρείτε την λύση του.

18. Εργασία: Εκτελεστικός σύμβουλος στην Epic Systems Corporation

Από το 1 μέχρι το 10 πόσο σας αρέσουν οι αντιπαραθέσεις;

Η συγκεκριμένη εταιρεία υγείας ξεκίνησε στο υπόγειο ενός διαμερίσματος με μόλις... 1,5 υπάλληλο. Πλέον εξυπηρετεί περισσότερους από 250 εκατ. ασθενείς σε όλο τον κόσμο με το οικογενειακό κλίμα να αποτελεί φιλοσοφία της επιχείρησης.

19. Εργασία: Σύμβουλος στη Liberty Mutual

Πόσους ανθρώπους μπορείτε να χωρέσετε στο Τέξας;

Ακόμα μια ερώτηση που αφορά μια πολιτεία των ΗΠΑ και μάλιστα από τις πιο φημισμένες. Φροντίστε μόνο να αφήσετε αρκετό χώρο για τους ανθρώπους.

Πηγή: iefimerida.gr και seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου