Translate (μεταφραση)

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες στον κόσμο: Ποιος είναι στην κορυφή

Το περιοδικό Forbes συνέταξε την κατάταξη για το έτος 2023 λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο τους μισθούς, αλλά και τα έσοδα εκτός γηπέδου, όπου ο Λιονέλ Μέσι ξεπερνά τον Πορτογάλο.

Το 2023 υπόσχεται να είναι χρονιά-ρεκόρ για τους ποδοσφαιριστές. Οι πρώτοι 11 απ΄ αυτούς που θα κερδίσουν τα περισσότερα, βάσει της ειδικής κατάταξης που καταρτίζει το εξειδικευμένο περιοδικό Forbes, θα λάβουν συνολικά 995 εκατομμύρια δολάρια, με πέντε απ΄ αυτούς να ξεπερνούν το όριο των 100 εκατομμυρίων.

Ένας αριθμός ρεκόρ, που βλέπει τα συνολικά έσοδα να αυξάνονται κατά 53% σε σύγκριση με πέρυσι. Ο παράγοντας της Σαουδικής Αραβίας σίγουρα συμβάλλει σε αυτή την κατακόρυφη άνοδο. Πως όχι άλλωστε, αφού τέσσερις παίκτες της κατάταξης αγωνίζονται στη σαουδαραβική Pro League, δελεασμένοι από τα χρυσά συμβόλαια που εγγυώνται οι ομάδες της χώρας του Κόλπου.

Πρώτος ο Ρονάλντο

Αφού έδωσε τη θέση του στον Κιλιάν Μπαπέ πέρυσι, πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του 2023 είναι ξανά ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο πρώτος που ξεπέρασε ποτέ τα 200 εκατομμύρια, αγγίζοντας τα 260 εκατομμύρια δολάρια.

Ο CR7 λαμβάνει 200 ​​εκατομμύρια μισθό ανά σεζόν από την ομάδα του στη Σαουδική Αραβία, τα οποία, σε συνδυασμό με 60 εκατομμύρια από σημαντικούς χορηγούς όπως η Nike, τον καθιστούν τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή για το 2023.

Οι υπόλοιποι παίκτες που αγωνίζονται στη Σαουδαραβική Pro League και είναι παρόντες σε αυτή την ειδική κατάταξη έφτασαν στο πρωτάθλημα της χώρας: ο Νεϊμάρ, ο Παρί Σεν Ζερμέν, ο Καρίμ Μπενζεμά και ο Σάντιο Μανέ.

Ο πρώην κάτοχος του ρεκόρ του 2022, Μπαπέ, ο οποίος παρέμεινε στην Παρί Σεν Ζερμέν μετά από ένα πολύ μεγάλο καλοκαιρινό μεταγραφικό μαρτύριο, γλίστρησε πίσω από τον Ronaldo, τον Μέσι και τον Νεϊμάρ.

Ο Μέσι, φρέσκος παγκόσμιος πρωταθλητής με την Αργεντινή, εκμεταλλεύεται τη μεταγραφή του στην Ίντερ Μαϊάμι, έστω και αν δεν παίρνει το μισθό του ιστορικού Πορτογάλου «αντιπάλου» του.

Ακόμα κι έτσι όμως τον ξεπερνά σε εισόδημα από χορηγούς, χάρη σε συμφωνίες με μεγάλες αμερικανικές φίρμες που θέλουν να εκμεταλλευτούν τη διασημότητα του «ψύλλου» στις χώρες της Βόρειας Αμερικής, τώρα που παίζει στο MLS.

Πάντως, η κατάταξη του Forbes θα ήταν γραμμένη πολύ διαφορετικά αν ο Αργεντινός σούπερ σταρ είχε αποδεχθεί τη φαραωνική πρόταση των Σαουδαράβων, που του πρόσφεραν ετήσιο συμβόλαιο με σχεδόν διπλάσιες αποδοχές από εκείνο του Ρονάλντο.

Πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές 2023 – Η κατάταξη

Κριστιάνο Ρονάλντο – 260 εκατομμύρια δολάρια (200 εκατ. μισθός, 60 εκατ. εκτός γηπέδου)

Λιονέλ Μέσι – 135 εκατομμύρια (65 εκατ. μισθός, 70 εκατ. εκτός γηπέδου)

Νεϊμάρ – 112 εκατομμύρια (80 εκατ. μισθός, 32 εκατ. εκτός γηπέδου)

Κιλιάν Μπαπέ – 110 εκατομμύρια (90 εκατ. μισθός, 20 εκατ. εκτός γηπέδου)

Καρίμ Μπενζεμά – 106 εκατομμύρια (100 εκατ. μισθός, 6 εκατ. εκτός γηπέδου)

Έρλινγκ Χάαλαντ – 58 εκατομμύρια (46 εκατ. μισθός, 12 εκατ. εκτός γηπέδου)

Μοχάμεντ Σαλάχ – 53 εκατομμύρια (35 εκατ. μισθός, 18 εκατ. εκτός γηπέδου)

Σάντιο Μανέ– 52 εκατομμύρια (48 εκατ. μισθός, 4 εκατ. εκτός γηπέδου)

Κέβιν Ντε Μπρόινε – 39 εκατομμύρια (35 εκατ. μισθός, 4 εκατ. εκτός γηπέδου)

Χάρι Κέιν – 36 εκατομμύρια (26 εκατ. μισθός, 10 εκατ. εκτός γηπέδου)

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι – 34 εκατομμύρια (24 εκατ. μισθός, 10 εκατ. εκτός γηπέδου)

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου