Translate (μεταφραση)

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Τριπλό χτύπημα με γκαζάκια στα γραφεία τριών βουλευτών της Ν.Δ στη Θεσσαλονίκη

Εμπρηστικοί μηχανισμοί αποτελούμενοι από γκαζάκια εξερράγησαν, απόψε, πριν από λίγη ώρα, στα πολιτικά γραφεία τριών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.


Τα γκαζάκια εξερράγησαν στο γραφείο του βουλευτή Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη” Κώστα Γκιουλέκα στην οδό Πρασακάκη 2 πάνω από τον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας, του βουλευτή Γιώργου Ορφανού στην οδό Γρηγορίου Παλαμά στην περιοχή της Διαγωνίου και στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρου Καλαφάτη, στην οδό Κατούνη, στα Λαδάδικα.

 Και οι τρεις μηχανισμοί είχαν ομοιότητες και τα τρία γραφεία βρίσκονται σε απόσταση 500 μέτρων το ένα από το άλλο. Και στις τρεις περιπτώσεις, των εκρήξεων ακολούθησαν πυρκαγιές.

 Στο γραφείο του κ. Καλαφάτη βρίσκονταν δύο γυναίκες υπάλληλοι. Με το που είδαν τις φλόγες, πήδησαν από τον 8ο στον 7ο όροφο (το μπαλκόνι του 8ου ορόφου είναι σε εσοχή), με αποτέλεσμα η μία να υποστεί κάκωση στο πόδι.

 Στο γραφείο του κ. Γκιουλέκα εγκλωβίστηκε μια υπάλληλος, ενώ στο γραφείο του Γ. Ορφανού υπήρχαν, την ώρα της έκρηξης, δυο υπάλληλοι! Πυροσβέστες απεγκλώβισαν την υπάλληλο του κ. Γκιουλέκα και την οδήγησαν σε διπλανό φαρμακείο, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η επίθεση έχει… άρωμα “Πυρήνων της Φωτιάς” και η Αντιτρομοκρατική αναμένει προκήρυξη, στους γνωστούς ιστότοπους, με την οποία θα γίνεται ανάληψη της ευθύνης.

Πριν από λίγο η αστυνομία ολοκλήρωσε τις έρευνες σε όλα τα πολιτικά γραφεία των βουλευτών Θεσσαλονίκης και στα γραφεία των κομμάτων.
Στην επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πήραν μέρος 36 πυροσβέστες και 12 οχήματα.


Πηγή: salonicanews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου