Translate (μεταφραση)

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Πήρε Φωτιά η Χαλκιδική- "Πόλεμος" στην Ιερισσό για το χρυσό

Εχθρός του κακού είναι το χειρότερο κακό.
 Κι΄αυτά που συνέβησαν σήμερα στην Ιερισσό Χαλκιδικής ήταν κάκιστα.
 Ακούσαμε για πρωτόγονες και ανεπίτρεπτες ανακρίσεις-εφόδους-αναζητήσεις μέσα σε σπίτια. Μάθαμε -ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ_για ρήψη δακρυγόνων και χημικών μέσα σε χώρο όπου στεγαζόταν σχολείο, με παιδιά.
Και φυσικά για κάτι πολύ συνηθισμένο. Επεισόδια,οδομαχίες, τρομοκρατία και εκφοβισμούς με βόμβες κρότου και λάμψης.
Ας αφήσουμε το ρεπορτάζ για τα γεγονότα της ντροπής να μιλήσουν από μόνα τους:

 Η Αρχή των επεισοδίων
 Τα επεισόδια άρχισαν γύρω στο μεσημέρι έξω από σπίτι στην Ιερισσό όπου οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα. Κάτοικοι που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στο σημείο διαμαρτυρήθηκαν στους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το πρωί είχαν προσαχθεί επτά κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι είχαν κληθεί από τις αστυνομικές αρχές για δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες.
 Η σύρραξη δεν άργησε να γενικευτεί και η Ιερισσός μετατράπηκε σε χρόνο ρεκόρ σε πεδίο μάχης με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών, δακρυγόνων και βομβών κρότου - λάμψης εναντίον των κατοίκων που ήταν συγκεντρωμένοι στην περιοχή για να διαμαρτυρηθούν.
 Σε κάποια στιγμή και όταν η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει-σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων αλλά και των μαθητών- οι δυνάμεις καταστολής έριξαν δακρυγόνα δίπλα και μέσα στο προαύλιο του σχολείου με αποτέλεσμα πολλά από τα παιδιά να αντιμετωπίσουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

 Και τέσσερις συλλήψεις κατοίκων της Ιερισσού
Αργά το βράδυ και ενώ οι συμπλοκές σώμα με σώμα συνεχιζόταν τέσσερις κάτοικοι της Ιερισσού οι οποίοι τελικά συνελήφθησαν μετά τις κατ' οίκον έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη.
Οι δύο από τους συνολικά έξι που είχαν προσαχθεί αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ οι υπόλοιποι, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και δε σχετίζονται με την εμπρηστική επίθεση στα μεταλλείου χρυσού στις Σκουριές.
 Σύμφωνα με την αστυνομία οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη Θεσσαλονίκη επειδή εκεί είναι η έδρα της υπηρεσίας που διενεργεί την προανάκριση. Όπως έγινε γνωστό τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι τέσσερις είναι της οπλοκατοχής χωρίς την απαραίτητη άδεια, βεγγαλικά, παράνομη κατοχή ραδιοασυρμάτων (κ.α).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου