Translate (μεταφραση)

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Παλιούρι και Αη Γιάννης Χαλκιδικής "στο μάτι" ξένων επενδυτών

Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρωσία και η Γαλλία, για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό που αφορά την έκταση του Ξενία στο Παλιούρι, καθώς και την ακτή Αη Γιάννη Σιθωνίας στη Χαλκιδική.


Είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω του μεγάλου αριθμού ενδιαφερομένων δόθηκε παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Παλιούρι -που έληγε στις 26 Μαρτίου- μέχρι την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013.

 Όπως ανακοινώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ που διενεργεί το σχετικό διαγωνισμό και για τα δύο ακίνητα του δημοσίου, «παρατείνεται η προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Παλιούρι κατά 10 ημέρες έως τις 5 Απριλίου, έπειτα από αιτήματα τις επενδυτικής κοινότητας για τη διευκόλυνσή τους στην προετοιμασία της υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

 Ταυτόχρονα έντονο είναι το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών, κυρίως από τη Γαλλία και τη Ρωσία για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό που αφορά τον Αη Γιάννη Σιθωνία.
 Η σχετική προθεσμία λήγει στις 26 Απριλίου και οι προσφορές θα ανοιχτούν στις 29 το μήνα.

 Παλιούρι Χαλκιδικής 

 Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΤΑΙΠΕΔ τα στοιχεία που αφορούν το ακίνητο στο Παλιούρι είναι τα εξής:
Η περιουσία απέχει 78 χλμ από την πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, τον Πολύγυρο, 115 χλμ από την πόλη της Θεσσαλονίκης (99 χλμ από το αεροδρόμιο και 110 χλμ από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης) και 6 χλμ από το χωριό Πευκοχώρι και 3 χλμ από το χωριό Παλιούρι.
 Το μέγεθος του ακινήτου ανέρχεται στα 210.742 τ.μ. και περιλαμβάνει τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του «Ξενία» (3.658 τ.μ.) και τις εγκαταστάσεις του Camping Παλιουρίου (1.128 τ.μ.). Έχει επίσης πρόσβαση στον όρμο Καναπίτσα, μία ονειρική αμμώδης παραλία με εξωτικά νερά, που περιλαμβάνει το ακρωτήρι Αλωνάκι και Χρουσό.
Το ακίνητο έχει ακτογραμμή 1.300 μ. περίπου. Δεδομένης της τοποθεσίας και του φυσικού κάλλους της περιοχής, η πιθανή και επομένως συνεπαγόμενη αξία της αξιοποίησης μπορεί να καταστεί πολύ υψηλή.
Το ακίνητο προσφέρεται για την ανάπτυξη ενός οικιστικού συμπλέγματος υψηλού επιπέδου, με έμφαση στις εξοχικές κατοικίες και τις εγκαταστάσεις φιλοξενίας / αναψυχής.
Πλάνο πιθανής εκμετάλλευσης του ακινήτου μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι και: - Πολυτελές ξενοδοχείο 3.658 τ.μ. (μέσω ενοικίασης ή παραχώρησης) - 19.954 τ.μ. εξοχικών κατοικιών & βιλών -ξενοδοχείων (πλήρη κυριότητα)

 Άγιος Ιωάννης Σιθωνίας 

 Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ακτή Αη Γιάννη Σιθωνίας, το ΤΑΙΠΕΔ, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
 Ο Άγιος Ιωάννης αποτελεί ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο στην περιοχή της χερσονήσου της Σιθωνίας (Βόρεια Ελλάδα). Συνολική Επιφάνεια Τοποθεσίας (τ.μ.): π. 261,000. Εκμεταλλεύσιμη Περιοχή (τ.μ.): π. 200,000. Παραλιακή έκθεση: π. 2,000. -
 Η Χαλκιδική διαθέτει επί του παρόντος άνω των 540 ξενοδοχείων χωρητικότητας 23.570 δωματίων (45.570 κλινών). Υπάρχουν 15 5άστερα ξενοδοχεία στη Χαλκιδική με χωρητικότητα 4.500 κλινών. 6 από τα 5άστερα ξενοδοχεία βρίσκονται στη Σιθωνία.
 - Επίσης, υπάρχουν περίπου 2.000 οικογενειακές επιχειρήσεις ενοικίασης δωματίων που διαθέτουν 14.000 δωμάτια (35.000 κλίνες). Επιπλέον υπάρχουν περίπου 40 κάμπινγκ. - Συνολικά η μέση ετήσια κάλυψη είναι 55%. - Σημειώθηκε σημαντική αύξηση τουριστών από την Ρωσία, Σερβία και άλλες Βαλκανικές χώρες.

 Βάσει του νόμου 3986/2011, προβλέπεται ότι θα μπορούσε να διατεθεί ένας μέγιστος οικοδομικός συντελεστής της τάξης του 0.20 για την ανάπτυξη της Τοποθεσίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, θα μπορούσαν να εγκατασταθούν στα οικόπεδα χρήσεις Θερέτρων και Τουρισμού, που ενδεικτικά θα περιλαμβάνουν: - Κατοικίες - Ξενοδοχεία - Spa - Kαταστήματα λιανικής πώλησης, τρόφιμα και ποτά - Σπορ.
 Η Τοποθεσία έχει την δυνατότητα να αναπτυχθεί στα πλαίσια ενός μεσαίου μεγέθους ολοκληρωμένου τουριστικού / οικιστικού έργου, επωφελούμενου από την όμορφη παραλία σε ένα καλά οργανωμένο προορισμό διακοπών, όπως είναι η Χαλκιδική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου