Translate (μεταφραση)

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Και το όνομα αυτού; Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο ή Φραγκίσκος ο Α'

Τον 76χρονο Αργεντίνο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο εξέλεξαν οι καρδινάλιοι - εκλέκτορες του κονκλάβιου του Βατικανού ως νέο Ποντίφικα. Θα ηγηθεί των ρωμαιοκαθολικών πιστών με το όνομα Φραγκίσκος ο Α'.


Είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται Πάπας από την ήπειρο της Αμερικής.
Ο ιησουιτικών καταβολών Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο πέρασε σχεδόν όλη την ιερατική σταδιοδρομία μέσα στην Αργεντινή και πριν εκλεγεί από το κονκλάβιο ήταν αρχιεπίσκοπος Μπουένος Άιρες.

 Ήταν υποψήφιος και το 2005 οπότε και φέρεται να τερμάτισε δεύτερος, πίσω από τον Πάπα Βενέδικτο και έκτοτε, σημειώνει το Reuters, επικεντρώθηκε στο ποιμαντικό έργο, κάτι που εκτιμάται ότι αποτέλεσε τον καταλύτη για την εκλογή στο ύπατο εκκλησιαστικό αξίωμα.

 «Αδελφοί και αδελφές καλησπέρα. Γνωρίζετε ότι το καθήκον του κονκλαβίου ήταν να δώσει έναν αρχιεπίσκοπο στη Ρώμη και φαίνεται πως οι αδελφοί καρδινάλιοι έφτασαν μέχρι το τέλος του κόσμου για να τον βρουν... αλλά είμαστε εδώ». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του νέου Πάπα, που αναλαμβάνει τα ηνία της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μετά την ιστορική παραίτηση του Βενέδικτου ΙΣτ'.

 Ο Φραγκίσκος ο Α' ευχαρίστησε τους πιστούς για την υποδοχή και ζήτησε μία προσευχή για τον προκάτοχό του στην Αγία Έδρα -«να είναι ευλογημένος, να τον φυλάξει ο Θεός και η Παρθένος», είπε χαρακτηριστικά.


Πηγή:voria.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου