Translate (μεταφραση)

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

"Αφορά την Ευρώπη- Σε αφορά" > Μπες κι εσύ στη συζήτηση

"Συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης" πραγματοποιείται αύριο Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 και ώρα 16:30 – 19:00 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στη Θεσσαλονίκη.


Η εκδήλωση, την οποία οργανώνουν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct  και την εποπτεία της Προέδρου της ΚΕΔΗΘ και επικεφαλής της " Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014" Μαρία Πασχαλίδου, εντάσσεται στο πλαίσιο του "Ευρωπαϊκού Έτους των Πολιτών 2013".

Επίσημοι προσκεκλημένοι προκειμένου να συζητήσουν με τους πολίτες για θέματα που αφορούν στο μέλλον της Ευρώπης θα είναι η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Viviane Reding και η Ευρωβουλευτής κα Χρυσούλα Παλιαδέλη, ενώ την εκδήλωση θα προλογίσει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

"Η συζήτηση αποτελεί ένα Πανευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ένα μοναδικό θα έλεγα γεγονός για τη χώρα μας, τονίζει η κα Μαρία Πασχαλίδου. Με αυτό τον τρόπο εγκαινιάζεται στην ουσία στην Ελλάδα το Ευρωπαίκό Έτος Πολιτών, έτος κατά το οποίο οι πολίτες της ΕΕ καλούνται να συμμετάσχουν στη δημόσια συγκέντρωση για το μέλλον της Ευρώπης και για τις προσδοκίες τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση εν΄όψει των Ευρωεκλογών το Μάϊο του 2014".

Τα θέματα που θα συζητηθούν σε δύο ωριαίες ενότητες είναι:

-Κρίση και ανάγκες των πολιτών.
- Λύσεις και μέλλον της ΕΕ.

Οι ερωτήσεις θα συγκεντρωθούν εκ΄των προτέρων από τους προσκεκλημένους που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και από αυτές θα επιλεγούν οι πιο αντιπροσωπευτικές για να απαντηθούν κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης , θα διεξάγεται ασύρματη ψηφοφορία -televoting  απο το κοινό, ώστε να καταγράφονται οι τάσεις και να αποτυπωθούν αυτές στα συμπεράσματα της δημόσιας συζήτησης.







  Λίγα λόγια για την εκδήλωση Με τη συμπλήρωση μιας εικοσαετίας από την καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Ιθαγένειας με την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακήρυξε το έτος 2013 ως "Ευρωπαϊκό Έτος των Πολιτών" και το αφιέρωσε στην προώθηση ενός Πανευρωπαϊκού Διαλόγου με τους πολίτες της. Στο πλαίσιο αυτό μια σειρά εκδηλώσεων έχουν, ήδη, προγραμματισθεί και πρόκειται να οργανωθούν σε όλες τις χώρες της Ένωσης. Στην Ελλάδα, η εκδήλωση «Συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης» -που θα σηματοδοτήσει την έναρξη των δράσεων που θα λάβουν χώρα ανά την επικράτεια- θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 22 Μαρτίου και είναι ένα πανευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και μοναδικό στη χώρα μας γεγονός. Με αυτόν τον τρόπο ξεκινάει στην Ελλάδα το Eυρωπαϊκό Έτος Πολιτών, έτος κατά το οποίο οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλούνται να συμμετάσχουν στη δημόσια συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και για τις προσδοκίες τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση εν όψει και των Ευρωεκλογών τον Μάιο του 2014 Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης και κεντρικοί ομιλητές θα είναι η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρία Viviane Reding και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Γεώργιος Παπαστάμκος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα απαντήσουν σε ερωτήσεις και θα συζητήσουν με τους πολίτες για θέματα που αφορούν στο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην εκδήλωση - συζήτηση, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν αντιπροσωπευτικές ομάδες της κοινωνίας πολιτών. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία αγγλικά/ελληνικά/αγγλικά καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Τα θέματα που θα συζητηθούν σε δύο ωριαίες ενότητες είναι: • Κρίση και ανάγκες των πολιτών • Λύσεις και μέλλον της Ε.Ε. Οι ερωτήσεις θα συλλεχθούν, εκ των προτέρων, από τους προσκεκλημένους και από αυτές θα επιλεγούν οι πιο αντιπροσωπευτικές για να απαντηθούν κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διεξάγεται ασύρματη ψηφοφορία – televoting* από το κοινό, ώστε να καταγράφονται οι τάσεις και να αποτυπωθούν αυτές στα συμπεράσματα της δημόσιας συζήτησης. Αφού δηλώσετε τη συμμετοχή σας, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας και θα σας αποσταλούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες καθώς και η προσωπική σας πρόσκληση (διαπίστευση). Η είσοδος στην εκδήλωση θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη της προσωπικής πρόσκλησης (διαπίστευσης). Για περαιτέρω πληροφορίες ή και διευκρινίσεις μπορείτε να απευθυνθείτε m.paschallidou@thessaloniki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου