Translate (μεταφραση)

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Το Μάϊο το 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Η ενιαία στρατηγική ανάπτυξης όλων των φορέων, κλειδί στην τόνωση του τουρισμού της Θεσσαλονίκης.
 Η διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Τουρισμού Θεσσαλονίκης» (16-19 Μαΐου 2013, Προβλήτα Α΄ ΟΛΘ) αλλά και η προοπτική ανάληψης περαιτέρω πρωτοβουλιών

με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη της πόλης κυριάρχησαν στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).

Στη συνέντευξη παρόντες ήταν: ο Περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης, Χασδάι Καπόν, ο Προέδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας και άλλοι παράγοντες του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη οι οποίοι δήλωσαν την υποστήριξη στο 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού.
Επιπλέον σημείωσαν ότι η βελτίωση και τόνωση της τουριστικής ζωής της Θεσσαλονίκης είναι κοινός τόπος όλων.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, διαβεβαίωσε ότι η υποστήριξη του Φεστιβάλ είναι δεδομένη καθώς ο τουρισμός αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες του Δήμου.
Ακόμη, παρουσίασε μια σειρά πρωτοβουλιών της δημοτικής αρχής με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών κυρίως από τη γειτονική Τουρκία ενώ δεν παρέλειψε να καυτηριάσει τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται κατά τη διαδικασία εισόδου των διερχομένων στα σύνορα από τους Ευζώνους -κυρίως τα Σαββατοκύριακα- διάστημα κατά το οποίο η πόλη περιμένει μια ανάσα οικονομικής ανακούφισης από τους επισκέπτες.

«Ο τουρισμός είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες στήριξης της οικονομίας της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής» τόνισε ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, προσθέτοντας ότι η περιφέρεια Θεσσαλονίκης είναι, ίσως, η μοναδική που μπορεί να υποστηρίξει ποικιλία εναλλακτικών μορφών τουρισμού σε δωδεκάμηνη βάση.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης επεσήμανε ότι σκοπός του Φεστιβάλ είναι αφενός η προσέλκυση υψηλού αριθμού επισκεπτών και αφετέρου η παροχή μιας σημαντικής ευκαιρίας για την ανάδειξη των επιχειρήσεων του κλάδου.
Σημείωσε, ότι επιδιώκεται αύξηση της τουριστικής κίνησης με την παρουσίαση ελκυστικών προγραμμάτων και πακέτων καλοκαιρινών διακοπών στο ευρύ κοινό.
Επιπλέον, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη επισκεψιμότητα που παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη καθώς αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα προορισμό σχολείων, με 7.500 μαθητές να έχουν φιλοξενηθεί φέτος στην πόλη, ευχόμενος ο αριθμός αυτός σύντομα να διπλασιαστεί.

Το Φεστιβάλ οργανώνεται από το ΕΕΘ με τη συνδρομή της ΟΛΘ ΑΕ και της ΔΕΘ- Helexpo ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου