Translate (μεταφραση)

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Στον ανακριτή τη Δευτέρα οι τρεις επιστάτες της Μανωλάδας

Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθούν τη Δευτέρα για να απολογηθούν οι τρεις επιστάτες για το αποτρόπαιο όσο και αιματηρό επεισόδιο κατά μεταναστών εργατών στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας.


Η εισαγγελέας Αμαλιάδος έχει ασκήσει εναντίον των τριών συλληφθέντων ποινικές διώξεις, για εμπορία ανθρώπων κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, για ηθική αυτουργία στην απόπειρα, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

 Όσον αφορά την πλευρά των κατηγορουμένων, ο δικηγόρος του 39χρονου υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι ο πελάτης του αρνείται την εμπλοκή του στο περιστατικό και πρόσθεσε ότι οι αλλοδαποί ήταν εκείνοι που κινήθηκαν απειλητικά.

 Ο δικηγόρος του 21χρονου και του 27χρονου, ανέφερε ότι δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος διάθεση, ούτε υπήρχε σκοπός να γίνει ζημιά.
Ακόμη υποστήριξε ότι δεν ευθύνονται οι κατηγορούμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης των αλλοδαπών.
Για τις συνθήκες της σύλληψης των δύο εκ των τριών σημείωσε ότι, ο ίδιος είχε ενημερώσει την Αστυνομία, πως επρόκειτο να παραδοθούν, αλλά ακολούθησε η σύλληψη μέσα στο γραφείο του.

 Οι δράστες ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στο έδαφος για εκφοβισμό των 200 περίπου μεταναστών, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί ζητώντας τα δεδουλευμένα των τελευταίων έξι μηνών.

 Αντίθετα, μάρτυρες των μεταναστών σημειώνουν ότι αρνήθηκαν να πληρώσουν τους εργάτες κι όταν αυτοί δεν διαλύθηκαν, έφεραν τα δύο κυνηγετικά όπλα και το πιστόλι και πυροβόλησαν εναντίον τους.

 Μαζί τους θα απολογηθεί και ο ιδιοκτήτης της φυτείας, ο οποίος επίσης κρατείται, κατηγορούμενος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου