Translate (μεταφραση)

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ημερίδα για την καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στον Κορινό Πιερίας

Η παροχή πληροφοριών σε παραγωγούς αλλά και σε όλους όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν διεξοδικά για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά θα βρεθεί στο επίκεντρο ημερίδας με θέμα: «Η Καλλιέργεια των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών», που διοργανώνει ο Δήμος Κατερίνης, σε συνεργασία με τον ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κατερίνης.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 07 Απριλίου 2013 και ώρα 12:00 μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημοτικού σχολείου της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού (απέναντι από την εκκλησία στο κέντρο του Κορινού).

 Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των παραγωγών και αποτελεί συνέχεια της ιδιαίτερα επιτυχημένης ημερίδας με παρόμοιο θέμα, που πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Κοινότητα Μοσχοποτάμου στις 13/3/2013.
 «Η αγροτική ανάπτυξη, η στήριξη του εισοδήματος του αγρότη και ο προγραμματισμός των δράσεων στήριξης της αγροτικής οικονομίας του νομού βρίσκονται στο επίκεντρο των προσπαθειών μας. Όπως συνέβη στον Μοσχοπόταμο έτσι και αυτή τη φορά μέσω της ημερίδας θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση όσων επιθυμούν να ασχοληθούν με την καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και με σωστή διαχείριση θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν ένα επιπλέον εισόδημα» τονίζει σε δήλωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Μπουρονίκος.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Το πρόγραμμα των εισηγήσεων έχει ως εξής :
• Εισαγωγή στα αρωματικά φυτά και αιθέρια έλαια, εισηγήτρια Μυρωνίδου Ελένη, Γεωπόνος, M.Sc., Π.Ε. Κιλκίς
 • Η καλλιέργεια του χαμομηλιού, εισηγήτρια Μυρωνίδου Ελένη, Γεωπόνος,M.Sc., Π.Ε. Κιλκίς.
 • «ΜΥΡΕΨΟΣ» Μια πρωτοποριακή συνεργασία γεωπόνων και καλλιεργητών στο Ν. Κιλκίς, εισηγήτρια Δρ. Παπαδοπούλου Αικατερίνη, Γεωπόνος, ΠΕ Κιλκίς.
 • Η καλλιέργεια του δενδρολίβανου, εισηγήτρια Δρ. Παπαδοπούλου Αικατερίνη, Γεωπόνος, ΠΕ Κιλκίς.
• Η καλλιέργεια της Ελληνικής ρίγανης, εισηγήτρια Γρηγοριάδου Αλεξάνδρα, Γεωπόνος ΠΕ Κιλκίς
 • Η καλλιέργεια της λεβάντα, εισηγήτρια Γρηγοριάδου Αλεξάνδρα, Γεωπόνος ΠΕ Κιλκίς 

Πληροφορίες : Δήμος Κατερίνης, Τζιάστας Πασχάλης, 2351350489 ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Κατερίνης, Αντωνιάδου Ιωάννα, 2351029845

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου