Translate (μεταφραση)

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Εξόρμηση εθελοντικού καθαρισμού στις Αλυκές Κίτρους

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και πολίτες πήραν μέρος χθες, Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 στην ετήσια εξόρμηση εθελοντικού καθαρισμού στις Αλυκές Κίτρους που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού- Λουδία- Αλιάκμονα.


Στη δράση έλαβαν μέρος και ομάδες μαθητών, που συμμετέχουν σε ειδικό εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα για την προστασία της θάλασσας, το οποίο υλοποιεί φέτος ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA).

 Οι συμμετέχοντες στον εθελοντικό καθαρισμό, βοήθησαν στην αναβάθμιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος της περιοχής, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν από στελέχη του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού- Λουδία- Αλιάκμονα για τη σημαντική βιοποικιλότητα της περιοχής και τις απειλές που αυτή δέχεται. Επισημάνεται ότι η λιμνοθάλασσα των Αλυκών Κίτρους είναι ένας από τους πιο σημαντικούς υγροτόπους της Ελλάδας, η οποία δημιουργήθηκε από τα φερτά υλικά του ποταμού Αλιάκμονα και άλλων μικρών ρεμάτων, ενώ στην περιοχή λειτουργούν οι δεύτερες μεγαλύτερες, σε παραγωγή αλατιού, αλυκές της χώρας μας.

Στην περιοχή φωλιάζει, ξεχειμωνιάζει και αναπαράγεται πλήθος σπάνιων πουλιών, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η τοπική χλωρίδα.

Αρωγός στη δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για το θαλάσσιο περιβάλλον ήταν ο όμιλος ξένων γλωσσών ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου