Translate (μεταφραση)

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Νίκος Γκάλης ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

"Γκάλη είσαι ένας και μοναδικός".
Την ανώτερη τιμή που γνώρισε ποτέ ένας αθλητής γεύτηκε το βράδυ της Τρίτης στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Θεσσαλονίκης ο μεγαλύτερος αθλητής όλων των εποχών. Ένα Αλεξάνδρειο το οποίο θα φέρει πλέον το όνομά του, ως ένδειξη τιμής, αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης για την ανεκτίμητη προσφορά του στον Άρη και στον Ελληνικό αθλητισμό.
Περισσότεροι από 8.000 θεατές, ανάμεσα στους οποίους ένθερμοι φίλοι του συλλόγου αλλά και απλοί φίλοι, συμπαίκτες όπως και αντίπαλοι του θρυλικού Νικ, είχαν την ευκαιρία-μετά από 18 χρόνια αδικαιολόγητης φαγούρας και καθυστέρησης- να αποδώσουν τις ανάλογες τιμές σε έναν αθλητή σύμβολο, που δόξασε και δοξάστηκε, που έθελξε, χειροκροτήθηκε, θαυμάστηκε και πρόσφερε μοναδικές όσο και αξέχαστες στιγμές μπασκετικής πανδαισίας.

Πέρα από την ανώτατη τιμή, να μετονομαστεί η σάλα του Αλεξανδρείου Μελάθρου, "Σάλα Νικος Γκάλης", απόφαση που πήρε ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς και ανακοινώθηκε δια στόματος του υφυπουργού αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης ανάρτησε στην κορυφή του Παλαί , μαζί με τους 21 τίτλους της ομάδας και τη φανέλα με το νούμερο 6.
Μια φανέλα που θα μείνει για πάντα εκεί και θα θυμίζει σε όλους τον αθλητή υπόδειγμα, τον καλύτερο σκόρερ, τον πιο ολοκληρωμένο καλαθοσφαιριστή που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα, τον αξεπέραστο Νίκο Γκάλη.

Μια φανέλα που θα φωτίζει όλες τις επόμενες γενιές με την τεράστια όσο και ανεκτίμητη λάμψη της.

Αξίζει ένα μεγάλο ΕΥΓΕ σε όλους όσοι εργάστηκαν γι΄αυτή την υπέροχη βραδιά, από τη διοίκηση της "κιτρινόμαυρης ΚΑΕ", μέχρι τα μέλη της πενταμελούς οργανωτικής επιτροπής, αλλά και τους δύο παρουσιαστές Βασίλη Σκουντή και Γιάννη Δασκάλου, που τίμησαν το Γκάλη, όπως του ΕΠΡΕΠΕ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και ο μεγάλος "γκάνκστερ" , όπως τον αποκαλούσαν εχθροί και αντίπαλοι, υποκλίθηκε σε όλα όσα του επιφύλαξαν αναγνωρίζοντας ότι "αυτή ήταν η πιο μεγάλη βραδιά της ζωής του".

Στο πλευρό του Νικ βρέθηκαν η σύζυγός του και η μικρή κορούλα του, ενώ το παρόν έδωσαν -πέραν των πολλών επισήμων- ο Παναγιώτης Γιαννάκης με την ομάδα του τη Λιμόζ(η οποία και αναμετρήθηκε σε ένα μίνι φιλικό με τον Άρη) αλλά και πολλοί συναθλητές όπως και αντίπαλοι.
Από τα πιο λαμπερά αστέρια οι Ομπράντοβιτς, Τζάμσι, Ράτζα, Βολκόφ, Νόρις, Βράνκοβιτς, Γιατζόγλου καθώς και όλοι οι πρώην συνάδελφοί του στον Άρη και στην Εθνική Ελλάδος.


                         






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου