Translate (μεταφραση)

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Η Ευρώπη πήγε.... στην Πλατεία Αριστοτέλους

"Εξόρμηση ενημέρωσης" επιχείρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης σχετικά με τις δυνατότητες αλλά και τις δράσεις που αναπτύσσει στην πόλη μας η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης στελέχη αλλά και εξειδικευμένο προσωπικό του Δήμου μετέτρεψαν την Πλατεία Αριστοτέλους σε "κέντρο ενημέρωσης" των πολιτών
σχετικά με ζητήματα όπως ο εθελοντισμός και η κινητικότητα στις χώρες της Ε.Ε, αλλά και όλα όσα έχουν να κάνουν με τα δικαιώματα που απορρέουν από την ευρωπαϊκή ιθαγένεια.

Με την ευκαιρία του εορτασμού , τα γραφεία «Θεσσαλονίκη, Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», «Europe Direct Δήμου Θεσσαλονίκης», «Νέα Γενιά σε Δράση & Eurodesk» και «Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης», πληροφόρησαν τους Θεσσαλονικείς και κυρίως τους νέους για τις δράσεις που αναπτύσσουν στο επίπεδο της ευρωπαϊκής συνεργασίας.

Δεν ήταν λίγοι οι εκπρόσωποι της νέας γενιάς που επισκέφθηκαν τα σταντ του Δήμου, ζήτησαν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για  τις ενέργειες των τεσσάρων τμημάτων και παράλληλα δήλωσαν ανοιχτά την υποστήριξή τους σε θέματα που αφορούν τη νεολαία και τα προβλήματά της.

Υπενθυμίζουμε ότι η 9η Μαϊου γιορτάζεται με ποικίλες εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς αυτή την ημέρα το 1950, ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας , Ρομπέρ Σουμάν, διακήρυξε τη δημιουργία της Ευρωπαίκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα(ΕΚΑΧ), που έγινε το θεμέλιο για τη συνεργασία και οδήγησε στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου