Translate (μεταφραση)

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Πρωταγωνιστές τα παιδιά στο Τανιόραμα

Τα παιδιά είναι στο επίκεντρο του νέου δίδυμου ταινιών που παρουσιάζει την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Ιουλίου το Ταινιόραμα
του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης στον κινηματογράφο «Μακεδονικόν».

Όχι, όμως, σε… παιδικές ταινίες, αλλά, αντίθετα, σ’ έναν κόσμο που τους ζητάει επίμονα να μεγαλώσουν απότομα και να βρεθούν αντιμέτωπα με τη σκληρότητα, την απώλεια και το χάος της «ενήλικης» ζωής…

 Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013, Το αεροπλανάκι που μου χάρισε ο μπαμπάς μου (L’ Avion, 100’, 2005)

 Ο Τσάρλι είναι ένα αγοράκι που μένει σε ένα απομακρυσμένο σπίτι με τη μητέρα του και τον πιλότο πατέρα του. Μια χριστουγεννιάτικη νύχτα, ο πατέρας θα επιστρέψει στο σπίτι κρατώντας ένα λευκό αεροπλανάκι, κατασκευασμένο από τον ίδιο σαν δώρο για το μικρό Τσάρλι. Αυτή, όμως, είναι και η τελευταία επαφή του μικρού με τον πατέρα του, αφού την επόμενη μέρα θα πληροφορηθούν για το μοιραίο αεροπορικό δυστύχημά του.

 Προβολές: 21.00, 23.00

 Παρασκευή 26 Ιουλίου, Το χρώμα του παραδείσου (The Color of Paradise, 90’, 1999)

 Τη δύσκολη σχέση του πατέρα που θέλει να ξαναπαντρευτεί, και του τυφλού γιου του που ζει σε μια κλινική, περιγράφει ο Ματζίντ Ματζιντί, ένας εκ των κορυφαίων σύγχρονων Ιρανών σκηνοθετών. Νατουραλιστικό δράμα που εξετάζει αφενός τη διάθεση του μικρού παιδιού για την ίδια τη ζωή, αφετέρου του πατέρα που θέλει να ξαναφτιάξει τη ζωή του μακριά από κάθε είδους «προβλήματα». Βραβείο στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ.

 Προβολές: 21.00, 23.00
 Η είσοδος σε κάθε προβολή στοιχίζει 5€.
Τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ δικαιούνται δωρεάν είσοδο δείχνοντας την ταυτότητα της Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου