Translate (μεταφραση)

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Η Ολυμπιακή φλόγα της λαμπαδηδρομίας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων πέρασε από την Πόλη του Αγίου Δημητρίου

 Την Ολυμπιακή Φλόγα της Λαμπαδηδρομίας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «SOCHI 2014 », υποδέχθηκε ο Δήμος Θεσσαλονίκης
σήμερα, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε στον πρώτο προβλήτα του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

 Στον ιδιαίτερο συμβολισμό της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας ο οποίος συνδέει την αρχαία Ολυμπία με την κάθε φορά διαφορετική πόλη στην οποία πραγματοποιούνται οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες καθώς και στο ρόλο της Θεσσαλονίκης στα αθλητικά δρώμενα αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης σημειώνοντας ότι: «Υποδεχόμαστε τη φλόγα των αγώνων στη Βόρεια Ελλάδα έχοντας στο μυαλό το παρελθόν, αλλά και το μέλλον του αθλητισμού.
Από την άλλη μεριά η πόλη μας, η Θεσσαλονίκη με πλούσια ιστορία και αθλητικό παρελθόν ακτινοβολεί τη σύνδεση της αρχαίας με την σύγχρονη ιστορία της».


 Ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος μετείχε ως Λαμπαδηδρόμος της Ολυμπιακής Φλόγας -στο μέρος της διαδρομής από τον Λευκό Πύργο έως το Δημαρχείο- εκπροσωπώντας το Δήμο Θεσσαλονίκης, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή να μεταφέρω την φλόγα που ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία, έστω για λίγα μέτρα μέσα στην πόλη που αγαπώ. Είναι μεγάλη χαρά που η Θεσσαλονίκη προβάλλεται από τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, συμμετέχοντας σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός που μετρά αιώνες ιστορίας».
«Στη συλλογική μνήμη των Ρώσων η Ελλάδα είναι μια κοιτίδα πολιτισμού και αθλητισμού» σημείωσε κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας και της ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Βλαντιμίρ Μοϊστρένκο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε πολιτιστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων και τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τελετή Αφής της Φλόγας.

 Το Βωμό άναψε η λαμπαδηδρόμος Αναστασία Γκόγκου, αθλήτρια της χιονοδρομίας ελεύθερης κατάβασης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στην πρώτη Ολυμπιάδα Νέων και μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες της χώρας στο άθλημα της χιονοδρομίας.

 Ακολούθως η φλόγα διέσχισε οδούς της πόλης και αναχώρησε με αυτοκινητοπομπή για την πόλη των Γιαννιτσών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου