Translate (μεταφραση)

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Βροχή τα γκολ και τα ...εκατομμύρια στην ποδοσφαιρική πασαρέλα του Μουντιάλ > Με πεντάρα φιλοδώρησε την Ισπανία η Ολλανδία (5-1).

Έκπληξη πρώτου μεγέθους στο Μουντιάλ της Βραζιλίας όπου η απρόσμενα ορεξάτη Ολλανδία
σκόρπισε με το ευρύ όσο και απίστευτο 5-1 την αγνώριστη Παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία, σε μια από τις πιο βαρύγδουπες ανατροπές στην ιστορία του θεσμού.

Στην επανάληψη του τελικού του 2010, όλα ήταν διαφορετικά και η Ολλανδία με μία καταπληκτική εμφάνιση "σόκαρε" τον πλανήτη, καθώς "τσαλαπάτησε" κυριολεκτικά τους Ίβηρες, στο πιο χρυσοφόρο ματς(έπαιζαν μερικοί από τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές) πιθανότατα του Μουντιάλ.

Ο πλανήτης βέβαια σοκαρίστηκε και με το ανύπαρκτο πέναλτι με το οποίο προηγήθηκαν οι Ισπανοί, ενώ όλοι βγάζουν το... καπέλο στον Λουί φαν Χάαλ, ο οποίος με το 5-3-2 πρόσφερε θέαμα με την απίστευτα ταλαντούχα ομάδα των "Oranje".

Ελεύθεροι στην επίθεση οι Ρόμπεν και Φαν Πέρσι, ανακηρύχτηκαν πρωταγωνιστές της βραδιάς,  πέτυχαν από δύο γκολ, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Ντάλεϊ Μπιντ με τις απίστευτες μπαλιές στα πρώτα δύο ολλανδικά γκολ.

Οι "Οράνιε" δεν έχει χάσει ποτέ σε πρεμιέρα σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ το αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί και ως μια μικρή ρεβάνς για την ήττα πριν 4 χρόνια στον τελικό του Μουντιάλ 2010. Επίσης δεν έχουν χάσει από παγκόσμια πρωταθλήτρια εδώ και 45 χρόνια (1969 από την Αγγλία η τελευταία ήττα).

Ο Ίκερ Κασίγιας δέχτηκε γκολ μετά από 477 λεπτά (ακολούθησαν άλλα 4) σε Μουντιάλ, ξεπερνώντας τον Σεπ Μάιερ, ενώ δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει τους Βάλτερ Ζένγκα (517) και Πίτερ Σίλτον (500).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου