Translate (μεταφραση)

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Έρχεται στη Θεσσαλονίκη το 5ο Διεθνές Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος

Τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφτούν σε λίγες μέρες 250 νέοι από 27 χώρες της Ευρώπης, αφού πρόκειται να διεξαχθεί για πρώτη φόρα φέτος στην πόλη μας  το 5ο Φόρουμ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος,
με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας- Θεσσαλονίκη 2014.

Το Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος είναι ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο νέων που αριθμεί 41 σωματεία σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και έχει έδρα την Θεσσαλονίκη.

Στόχος τους είναι ,όπως δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη τύπου στην αίθουσα νερού στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, η  πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος, Ευανθία Κασιώρα φοιτήτρια Νομική,  η προώθηση της ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση.

Νέοι από διάφορες χώρες της Ευρώπης, θα έχουν την ευκαιρία μέσα σε ένα δεκαήμερο που θα ξεκινήσει στις 8 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι της 18, να γνωρίσουν την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Οι  συμμετέχοντες, θα φιλοξενηθούν για ένα τριήμερο στην κατασκήνωση <<Ονείρατα>> (10-12/8) στην Μεταμόρφωση Χαλκιδικής. Τις υπόλοιπες μέρες το 5ο Φόρουμ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος θα φιλοξενηθεί στο Mediterranean College(13-14/8), στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος(13/8), στο συνεδριακό κέντρο << Νικόλαος Γερμανός (16-17/8)>> και στο κινηματοθέατρο << Αλέξανδρος>> (15/8).

Στο πλαίσιο του 5ου Φόρουμ  Θεσσαλονίκης, οι νέοι θα συμμετέχουν διαρκώς σε άρτιες και ομαλές συζητήσεις που θα διεξαχθούν από συντονιστικές επιτροπές  με θέματα όπως συνταγματική πολιτική, γεωργία, ανάπτυξη, οικονομία , ανεργία, εξωτερική πολιτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δημόσιες μεταφορές, εναλλακτικές μορφές ενέργειας, προστασία των δεδομένων, μετανάστευση, προπαγάνδα, ελευθερία του λόγου, δημόσιες μεταφορές.

''Στόχος μας είναι όλοι οι νέοι να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την κοινοβουλευτική εμπειρία  να γνωρίσουν ανθρώπους από άλλους πολιτισμούς, και να συζητηθούν θέματα που τους απασχολούν.'' Δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο εκπρόσωπος της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος,  Ηλίας- Μάριος Οικονόμου.

Οι νέοι μέσα από τις συζητήσεις και με την διαδικασία της ολομέλειας θα υπογράψουν ψηφίσματα για ευρωπαϊκά ζητήματα, προτείνοντας τις δικές τους ιδέες στην επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Τα υπερψηφισμένα ζητήματα θα αποσταλούν στους αρμόδιους ευρωβουλευτές του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

'' Ουσιαστικά ακούνε την φωνή μας , λαμβάνουν υπόψη τις ιδέες και τις απόψεις των νέων, βλέπουν πως αναγνωρίζουμε τα προβλήματα και τις λύσεις που προτείνουμε για έναν καλύτερο τόπο. '' Δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη ο εκπρόσωπος της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος,  Αχιλλέας Πλατανίτης.

Τέλος από την πλευρά του ο συντονιστής της διοργάνωσης, της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας- Θεσσαλονίκη 2014. Μπάμπης Παπαϊωάννου δήλωσε:

''Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό  που καταφέραμε,   γιατί ένα ακόμα πολύ σημαντικό γεγονός παίρνει ευρωπαϊκές διαστάσεις,  για την συνάντηση αυτή στην Θεσσαλονίκη και το γεγονός ότι νέοι από όλες τις χώρες της Ευρώπης θα συμμετέχουν είναι μια καταξίωση ότι θα μιλήσουν στο εξωτερικό για την πόλη μας.''

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο λειτουργεί από το 1989, και συστάθηκε στο πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το 1994 με έδρα την Θεσσαλονίκη.

Από το 1994 διοργανώνει δύο εθνικές συνδιασκέψεις ετησίως σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη, παράλληλα με διεθνείς διοργανώσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Στις δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων συμμετέχουν 20.000 νέοι ετησίως και σε εθνικό επίπεδο 500.

Οι δράσεις του περιλαμβάνουν συνέδρια, σεμινάρια από τα μέλη του και γενικές συνελεύσεις κάθε μήνα.

Οι 250 συμμετέχοντες από 27 χώρες της Ευρώπης στο Διεθνές Φόρουμ Θεσσαλονίκης, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν μερικά από τα πιο καίρια Ευρωπαϊκά ζητήματα και να έρθουν σε επαφή με τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς. Η ανεργία των νέων, η μετανάστευση, η ξενοφοβία και ο εξτρεμισμός είναι μερικά από τα θέματα που θα απασχολήσουν τους συμμετέχοντες. Το Φόρουμ στελεχώνεται από 60 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων από διάφορες χώρες της Ευρώπης.









Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου