Translate (μεταφραση)

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Εκτός αντιδημαρχιών ο Ανδρέας Κουράκης

Εκτός διοίκησης Δήμου Θεσσαλονίκης μένει το κορυφαίο ιδρυτικό στέλεχος της «Πρωτοβουλίας»,
αντιδήμαρχος, Ανδρέας Κουράκης, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στους δημοσιογράφους για το νέο σχήμα διοίκησης του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Οι αντιδημαρχίες που θα ανακοινώσει την ερχόμενη Δευτέρα επισήμως ο κ. Μπουτάρης έχουν κλείσει με μία αλλαγή σε σχέση με όσα έγραφε σε κείμενό της η Voria.gr μέσα στην εβδομάδα.

Και η αλλαγή αυτή είναι πολύ κρίσιμη. Οι πληροφορίες για «έξοδο» του ενός της πάλαι ποτέ τρόικας από τη διοίκηση υπήρχαν, πλην όμως δεν ήταν δυνατό να διασταυρωθούν, καθώς τόσο ο ίδιος ο κ. Κουράκης απέφυγε τις δηλώσεις, όσο και οι υπόλοιποι γνώστες των προθέσεων του δημάρχου.

Τελικά, ο κ. Μπουτάρης προχώρησε στη μείωση του διοικητικού σχήματος και οι αντιδημαρχίες από οχτώ γίνονται πέντε, με δυο πρόσωπα να παίρνουν πολύ μεγάλο αριθμό αρμοδιοτήτων.
Ο ένας είναι ο κ. Χασδάι Καπόν, ο οποίος θα έχει υπό την ευθύνη του τις δυο μεγάλες διευθύνσεις Διοικητικού και Οικονομικού, μαζί με την Επιχειρηματικότητα.

Ο δεύτερος είναι ο κ. Θανάσης Παππάς, του οποίου ο ρόλος αναβαθμίζεται σημαντικά. Πέρα από τον τομέα της Καθαριότητας αναλαμβάνει και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και το Πράσινο, το οποίο αφαιρείται από τον κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ο κ. Ζέρβας παίρνει τις αρμοδιότητες της αντιδημαρχίας Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού, όπως και την προεδρία της Οικονομικής Επιτροπής, ενώ παίρνει πλέον και την προεδρία της δεύτερης Επιτροπής του Δήμου για την Ποιότητα Ζωής.

Παραμένει στην αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής η κ. Καλυψώ Γούλα.
Το πέμπτο πρόσωπο της νέας διοίκησης είναι η κ. Έλλη Χρυσίδου, η οποία προορίζεται να αναλάβει τον Πολιτισμό και την Παιδεία.

Για τους περισσότερους στην «Πρωτοβουλία» οι επιλογές των αντιδημάρχων από τον κ. Μπουτάρη ήταν αναμενόμενες, ωστόσο δεν ήταν πολλοί εκείνοι που πίστευαν ότι δε θα διατηρήσει σε κάποια σημαίνουσα διοικητική θέση τον κ. Κουράκη.

Πέραν του έργου του αντιδημάρχου και του ρόλου του εντός της παράταξης, υπήρχε και η συμμετοχή του στην ίδρυση, μαζί με τους κ.κ. Μπουτάρη και Αβραμόπουλο.

Ο τελευταίος έτσι κι αλλιώς θα διατηρήσει τη θέση του προέδρου και στο νέο δημοτικό συμβούλιο.
Φαίνεται τελικά –και εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες- ότι το γυαλί ανάμεσα στους κ.κ. Μπουτάρη και Κουράκη έχει ραγίσει οριστικά, ενώ δε λείπουν και τα σχόλια ότι κερδισμένη από αυτήν την κόντρα βγήκε η κ. Χρυσίδου, η οποία πολιτικά είναι στον ίδιο χώρο (ΔΗΜΑΡ) με τον κ. Κουράκη, τον οποίο (χώρο) δεν ήθελε να αφήσει εκτός διοικητικού σχήματος ο δήμαρχος.

Προς το παρόν επιβεβαίωση των πληροφοριών δεν υπάρχει, αλλά οι πηγές που διέρρευσαν τις αποφάσεις του δημάρχου θεωρούνται αξιόπιστες και έγκυρες.

Εξηγήσεις και επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα από τον ίδιο το δήμαρχο, την ώρα πάντως που το παρασκήνιο και τα πηγαδάκια «οργιάζουν» για την επόμενη μέρα της παράταξης της συμπολίτευσης στον κεντρικό δήμο.







Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου