Translate (μεταφραση)

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Δ. Θεσσαλονίκης: Η νέα διοίκηση Μπουτάρη, τα νέα πρόσωπα της αντιπολίτευσης και... οι Χρυσαυγίτες!

Ένα πρώτο στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει κατά τη δεύτερη δημαρχιακή θητεία του αναμένεται να δώσει την προσεχή Πέμπτη ο Γιάννης Μπουτάρης.
Στις 28 Αυγούστου πρόκειται να ορκιστεί το νέο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, όπως αυτό προέκυψε κατά τις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ενόψει της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων, την 1η Σεπτεμβρίου, ο κ. Μπουτάρης αναμένεται να παρουσιάσει τους βασικούς άξονες επάνω στους οποίους θα δομήσει το πρόγραμμά του για την επόμενη πενταετία.
 Στις προτεραιότητες της διοίκησης Μπουτάρη αναμένεται να τεθούν ζητήματα που αφορούν την απασχόληση και την κοινωνική πολιτική, όπως και την τουριστική ανάπτυξη, ενώ τη δική τους ξεχωριστή θέση στην ατζέντα της νέας δημοτικής αρχής θα καταλάβουν τα θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του πολίτη.

ΟΙ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΕΣ
Μετά την ορκωμοσία, που θα διεξαχθεί στις 10 το πρωί της προσεχούς Πέμπτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, η πρώτη συνεδρίαση του οργάνου με τη νέα σύνθεσή του θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνεδρίασης πρόκειται να εκλεγούν το νέο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, όπως και τα μέλη που θα στελεχώσουν την οικονομική και την επιτροπή ποιότητας ζωής, που αναλαμβάνουν κομβικό ρόλο στη συνολική λειτουργία του δήμου.
Βέβαιο θεωρείται ότι για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης θα επαναβεβαιώσει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Παναγιώτη Αβραμόπουλου. Ο ίδιος εξάλλου αποδείχθηκε ότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του κόσμου, καθώς αναδείχθηκε πρώτος στη μάχη του σταυρού κατά τις περασμένες εκλογές.
Με ιδιαίτερη αγωνία αναμένεται η ανακοίνωση μέσα στις επόμενες εβδομάδες των αποφάσεων του Γιάννη Μπουτάρη για τους νέους αντιδημάρχους, οι οποίοι στο εξής θα έχουν θητεία δυόμισι ετών. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επανειλημμένα έχει κάνει λόγο για την ανάγκη να περιοριστεί ο αριθμός των αντιδημάρχων, αλλά τουλάχιστον κατά το παρελθόν ουδέποτε ενήργησε προς αυτήν την κατεύθυνση, υπό την πίεση αντιδράσεων που είχαν εκδηλωθεί στο εσωτερικό της παράταξής του.

ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ
Το νέο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, το οποίο αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου και για τα επόμενα πέντε έτη, θα είναι πολυσυλλεκτικό, καθώς θα εκπροσωπούνται σε αυτό οκτώ συνδυασμοί, αλλά και ανανεωμένο, αφού 25 από τα 49 στελέχη που το απαρτίζουν αποτελούν νέα πρόσωπα.
Εννέα καινούργια πρόσωπα σε σύνολο 29 συμβούλων εξέλεξε η "Πρωτοβουλία" του Γιάννη Μπουτάρη.

 Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη, που δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλίου, τους γιατρούς Αλέξανδρο Άγιο και Χρήστο Παπαστεργίου, τον εκπαιδευτικό Νίκο Φωτίου, ο οποίος υπήρξε και ένα από τα ιδρυτικά μέλη της "Πρωτοβουλίας", το σημερινό πρόεδρο της πέμπτης δημοτικής κοινότητας Στέλιο Λιακόπουλο, το δικηγόρο Θανάση Παπαναστασίου, καθώς και τους αρχιτέκτονες Λίνα Λιάκου και Simon Bensasson-Chimchi. Η μεγάλη έκπληξη προήλθε από τη δημοτική ενότητα της Τριανδρίας, όπου εξελέγη η Γιούλη Ρανέλλα, αφήνοντας εκτός δημοτικού συμβουλίου το σημερινό αντιδήμαρχο Παιδείας Αντώνη Καρούμπη.

Από την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη την επανεκλογή τους στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης πέτυχαν οι: Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Χασδάι Καπόν, Μαρία Πασχαλίδου, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Καλυψώ Γούλα, Ανδρέας Κουράκης, Γιώργος Αρβανίτης, Θανάσης Παππάς, Σοφία Ασλανίδου, Στεφανία Τανιμανίδου, Έλλη Χρυσίδου, Λάζαρος Ζαχαριάδης, Άννα Αγγελίδου-Πολυχρονιάδου, Σπύρος Πέγκας, Πέτρος Λεκάκης, Μαίρη Ακριτίδου-Γιαννουλοπούλου, Γιώργος Δημαρέλος, Ανέστης Τελίδης, Στέλιος Κανάκης και Λευτέρης Κιοσέογλου.

ΔΕΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ
Εξ ολοκλήρου από νέα πρόσωπα απαρτίζεται η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, αφού ο επικεφαλής της Σταύρος Καλαφάτης επέλεξε να μην αξιοποιήσει κανένα από τα παλαιά στελέχη.
Ο συνδυασμός "Εντάξει" εξέλεξε πλην του κ. Καλαφάτη τους ακόλουθους εννέα συμβούλους: Δημήτρη Κούβελα, δικηγόρο, Σωσώ Αδαμίδου-Γκιουλέκα, εκπαιδευτικό, Στέλλα Αβραμίδου, μεταφράστρια, Στέφανο Γωγάκο, χημικό, Σωκράτη Δημητριάδη, αρχιτέκτονα, Μάκη Κυριζίδη, δικηγόρο, Νικόλαο Ζεϊμπέκη, έμπορο-αυτοκινητιστή, Στάθη Παντελίδη, επιχειρηματία, και Δημήτρη Ράπτη, συνταξιούχο εφοριακό.

ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης θα καθίσουν εκπρόσωποι από επιπλέον έξι συνδυασμούς.
 Η παράταξη που υποστηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη κατέλαβε τρεις έδρες.
 Τον κ. Μηταφίδη θα πλαισιώσουν στα δημοτικά έδρανα η Γλυκερία Καλφακάκου και ο Γιώργος Αβαρλής, που αποτελούν νέα πρόσωπα.

Για πρώτη φορά στο δημοτικό συμβούλιο θα βρεθούν δύο στελέχη της Χρυσής Αυγής.
Πρόκειται για τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο, που μετά την αποφυλάκισή του αναμένεται να ορκιστεί κανονικά, και την Ευρυδίκη-Κωνσταντίνα Ασλανίδου.
Ο τρόπος με τον οποίο οι υπόλοιπες παρατάξεις θα αντιμετωπίσουν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής παραμένει ανοικτό ζήτημα, καθώς τόσο ο Γιάννης Μπουτάρης και ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος όσο και ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και η Ελεάννα Ιωαννίδου έχουν ταχθεί υπέρ της διαμόρφωσης μιας κοινής στάσης εκ μέρους των παρατάξεων που ανήκουν στο λεγόμενο δημοκρατικό τόξο.

Εκ μέρους της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ο Γιάννης Δελής και ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης έλαβαν εντολή ανανέωσης της θητείας τους και για την επόμενη πενταετία, όπως και ο Μάκης Στεργίου εκ μέρους της "Συμμαχίας Πολιτών".

Στα νέα πρόσωπα του δημοτικού συμβουλίου περιλαμβάνονται η Ελεάννα Ιωαννίδου από τις "Γειτονιές σε Δράση" και ο Γιώργος Ρακκάς από το "Μένουμε Θεσσαλονίκη".












Πηγή: Μακεδονία της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου