Με μία σειρά εργαστηρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά, το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Νοεμβρίου στη Β΄ και Γ΄ Δημοτική Κοινότητα, συνεχίζεται η επιτυχημένη δράση «Τα Παιδιά στην Κουζίνα»,
στο πλαίσιο του 4ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Στους βασικότερους στόχους του project παραμένει η προσέγγιση της υγιεινής διατροφής μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα, σχεδιασμένο για παιδιά δημοτικού, υπό την καθοδήγηση έμπειρων ειδικών της γαστρονομίας και της διατροφολογίας.
Τα παιδιά μέσα από ένα δίωρο workshop έρχονται σε άμεση επαφή με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, δημιουργώντας συνταγές με τις πρώτες ύλες που τους δίνονται.
Στο επίκεντρο των φετινών δράσεων βρίσκονται οι γεύσεις της Θεσσαλονίκης. Για το λόγο αυτό σε δημοτικά σχολεία της Β’ και Γ’ Κοινότητας, επαγγελματίες σεφ και αρτοποιοί θα παρασκευάσουν παρέα με τους μαθητές το Κουλούρι Θεσσαλονίκης.
Ο ανώτερος αριθμός μαθητών του δημοτικού ανέρχεται σε 50 άτομα από κάθε σχολείο.
Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, επικοινωνώντας με τη γραμματεία του THESSALONIKI FOOD FESTIVAL στα τηλέφωνα: 2313-318215, 8216 και 8219 έως και την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014 και κατά τις ώρες 09.00 έως 15.00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Το πρόγραμμα της δράσης «Τα Παιδιά στην Κουζίνα» στα δημοτικά σχολεία της Β΄ και Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας διαμορφώνεται ως εξής:
Σάββατο 8.11.2014/ 17.30 - 19.00
66ο Δημοτικό (Καπάτου Νικολάου 8, τηλ. 2310514648)
50ο Δημοτικό (Πλ. Αγίων Αναργύρων 4, τηλ. 2310205090)
Κυριακή 9.11.2014 / 17.300-19.00
67ο Δημοτικό (Δ. Παπαθανασίου 41, τηλ. 2310514030)
54ο Δημοτικό (Ολυμπιάδος 29, τηλ. 2310221180)
Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση του 4ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://foodfestival.thessaloniki.gr/
στο πλαίσιο του 4ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Στους βασικότερους στόχους του project παραμένει η προσέγγιση της υγιεινής διατροφής μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα, σχεδιασμένο για παιδιά δημοτικού, υπό την καθοδήγηση έμπειρων ειδικών της γαστρονομίας και της διατροφολογίας.
Τα παιδιά μέσα από ένα δίωρο workshop έρχονται σε άμεση επαφή με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, δημιουργώντας συνταγές με τις πρώτες ύλες που τους δίνονται.
Στο επίκεντρο των φετινών δράσεων βρίσκονται οι γεύσεις της Θεσσαλονίκης. Για το λόγο αυτό σε δημοτικά σχολεία της Β’ και Γ’ Κοινότητας, επαγγελματίες σεφ και αρτοποιοί θα παρασκευάσουν παρέα με τους μαθητές το Κουλούρι Θεσσαλονίκης.
Ο ανώτερος αριθμός μαθητών του δημοτικού ανέρχεται σε 50 άτομα από κάθε σχολείο.
Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, επικοινωνώντας με τη γραμματεία του THESSALONIKI FOOD FESTIVAL στα τηλέφωνα: 2313-318215, 8216 και 8219 έως και την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014 και κατά τις ώρες 09.00 έως 15.00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Το πρόγραμμα της δράσης «Τα Παιδιά στην Κουζίνα» στα δημοτικά σχολεία της Β΄ και Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας διαμορφώνεται ως εξής:
Σάββατο 8.11.2014/ 17.30 - 19.00
66ο Δημοτικό (Καπάτου Νικολάου 8, τηλ. 2310514648)
50ο Δημοτικό (Πλ. Αγίων Αναργύρων 4, τηλ. 2310205090)
Κυριακή 9.11.2014 / 17.300-19.00
67ο Δημοτικό (Δ. Παπαθανασίου 41, τηλ. 2310514030)
54ο Δημοτικό (Ολυμπιάδος 29, τηλ. 2310221180)
Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση του 4ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://foodfestival.thessaloniki.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου