Translate (μεταφραση)

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Κοινωνική εξόρμηση της Περιφέρειας με τίτλο ''Για ένα πιάτο γεμάτο''

''Για ένα πιάτο γεμάτο''.
Αυτός είναι ο τίτλος της νέας κοινωνικής δράσης της Περιφέρειας Κεντρικής σε συνεργασία με το «Ράδιο Θεσσαλονίκη».


Σκοπός της δράσης είναι η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας, που θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των οργανωμένων συσσιτίων εκκλησιών, δήμων και ιδρυμάτων στην Κεντρική Μακεδονία.

Η συγκέντρωση των τροφίμων θα ξεκινήσει στις 20 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2014. Τα σημεία συγκέντρωσης των τροφίμων στη Θεσσαλονίκη είναι το Θέατρο Κήπου και στην Καλαμαριά ο πεζόδρομος του Δημαρχείου και θα είναι διαθέσιμα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.
Τα υπόλοιπα σημεία συγκέντρωσης θα αναρτηθούν στο www.rthess.gr.

«Τα διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με τους άπορους συμπολίτες μας προκαλούν ίλιγγο, καθώς ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται σε 235.000 συνανθρώπους μας, που έχουν την απόλυτη ανάγκη όλων μας.
Στη δράση «Για Ένα Πιάτο Γεμάτο» ζητούμε τη βοήθεια των συμπολιτών μας προκειμένου να συνδράμουν την προσπάθειά μας να συγκεντρώσουμε τρόφιμα σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία», τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Όπως είπε, η Περιφέρεια εξασφάλισε την εκταμίευση 300 εκατομμυρίων ευρώ από το «Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο», ενώ ταυτόχρονα διεκδικεί επιπλέον 1 εκατομμύριο ευρώ από το νεοσύστατο «Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους».

Επίσης, στις αρχές του 2015, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, θα αξιοποιήσει κονδύλια ύψους 285.000 ευρώ για το πρόγραμμα διανομής τροφίμων, σε άπορους, άστεγους και νέες κατηγορίες συνανθρώπων μας, που ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας. Ανέφερε επίσης τις πρωτοβουλίες για συγκέντρωση παιχνιδιών για ιδρύματα, τη συγκέντρωση φαρμάκων για τα κοινωνικά ιατρεία, και την παροχή δωροεπιταγών και βασικών ιατρικών εξετάσεων αξίας 55.000 ευρώ, σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στο πλαίσιο της δράσης "Σύμπραξη Κοινωνικής Ευθύνης".
Επίσης, με τη δράση «Γείτονες» που συμμετέχουν αρτοποιοί σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, παρέχουν καθημερινά όλα τα είδη αρτοποιείου με έκπτωση 20% για τους ανέργους, τους πολύτεκνους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.



Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, Χάρης Αηδονόπουλος, τόνισε ότι οι άνθρωποι που σιτίζονται από τα συσσίτια της Εκκλησίας είναι μεταξύ 14.000 και 17.000, ενώ περισσότεροι από 30.000 είναι εκείνοι που σιτίζονται από τα συσσίτια των Δήμων.
Απηύθυνε πρόσκληση στους πολίτες να ενισχύουν τα συσσίτια της Κεντρικής Μακεδονίας και να προσφέρουν τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο ή άλλου είδους συντήρηση.

Αναφερόμενος στη νέα κοινωνική δράση «Για ένα πιάτο γεμάτο», ο Διευθυντής του «Ράδιο Θεσσαλονίκη» Στέφανος Διαμαντόπουλος μίλησε για τη σπουδαιότητα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. «Οι ανάγκες είναι πολλές και μεγάλες. Στόχος μας είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να κάνουμε ό,τι καλύτερο περνάει από τα χέρια μας για να στηρίξουμε τα συσσίτια», τόνισε ο κ. Διαμαντόπουλος.
Επίσης, αναφέρθηκε στην πολυετή και στοχευμένη δράση του «Ράδιο Θεσσαλονίκη» σε παρόμοιες πρωτοβουλίες, ενώ αναφέρθηκε στην αύξηση των αναγκών σε τρόφιμα για τους κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας. Επίσης, ζήτησε τη σύμπραξη και τη συνεργασία όλων –δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, ΜΜΕ, και πολιτών– προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα τρόφιμα για την ενίσχυση της συγκεκριμένης δράσης.









Πηγή: rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου