Translate (μεταφραση)

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων στις εκλογές > Ποιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι θα διεκδικήσουν της είσοδό τους στη Βουλή ;

Δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι οδεύουν προς τα ψηφοδέλτια των κομμάτων.
«Αδειάζει» η παράταξη Μπουτάρη, μια μόνο υποψηφιότητα από την παράταξη Τζιτζικώστα.
 Που πηγαίνουν…


Από την προηγούμενη Παρασκευή άρχισαν οι υποβολές υποψηφιοτήτων για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.
Ανάμεσα στα ονόματα που "παίζουν"και αρκετοί αυτοδιοικητικοί της Θεσσαλονίκης, ενώ ανάλογη προετοιμασία έχει γίνει και στα υπόλοιπα κόμματα, με δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους να μπαίνουν στην… πρώτη γραμμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Πρωτοβουλίας» του Γιάννη Μπουτάρη, οι οποίοι σχεδιάζουν να είναι υποψήφιοι στις επικείμενες εκλογές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κ. Μαρία Πασχαλίδου είναι ανάμεσα στα ονόματα που θα συζητηθούν από το ΣΥΡΙΖΑ για την Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, όπως κατά πάσα πιθανότητα και το όνομα της αντιδημάρχου, Έλλης Χρυσίδου.

Στο ΣΥΡΙΖΑ αίτηση ενδιαφέροντος για να είναι υποψήφιος έχει καταθέσει ήδη και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μπουτάρη, Χρήστος Ελευθεριάδης.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με το ίδιο κόμμα και ο πρώην αντιδήμαρχος, Ανδρέας Κουράκης.

Εκτός αυτών, σχεδόν δεδομένη είναι η υποψηφιότητα του αντιδημάρχου, Σπύρου Πέγκα, με το «Ποτάμι», ενώ είναι πιθανό να είναι υποψήφιοι βουλευτές με το ΠΑΣΟΚ οι κ.κ. Γιώργος Αρβανίτης, Χρήστος Παπαστεργίου, Στέλιος Λιακόπουλος και η πρώην δημοτική σύμβουλος, Θεοδώρα Λειψιστινού. Η επίσης πρώην δημοτική σύμβουλος, Δήμητρα Αγκαθίδου, αναμένεται να είναι στο ψηφοδέλτιο Α’ Θεσσαλονίκης του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου.

Από την παράταξη «Εντάξει» του Σταύρου Καλαφάτη υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ αναμένεται να είναι ο ίδιος, αλλά και ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δημήτρης Κούβελας, ενώ οι υπόλοιπη ομάδα αναμένεται να μην αναμιχθεί.

Στις περιφερειακές παρατάξεις αντιμετωπίζουν ανάλογο ζήτημα, ειδικά για τα ψηφοδέλτια Θεσσαλονίκης, όχι όμως η πλειοψηφούσα παράταξη Τζιτζικώστα...

Η παράταξη «Αλληλεγγύη» του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, φαίνεται να έχει μόνον μία περιφερειακή σύμβουλο που επιθυμεί να είναι υποψήφια, την κ. Έφη Βασιλειάδου, που αναμένεται να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Α’ Θεσσαλονίκης του «Ποταμιού».

Από την παράταξη «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» του Γιάννη Ιωαννίδη, εκτός του επικεφαλής που αναμένεται να είναι εκ νέου υποψήφιος, ο Βασίλης Γάκης και ο Παντελής Καζαντζίδης αναμένονται στο ψηφοδέλτιο Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμετέχω», Μάρκος Μπόλαρης, θα είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ (προφανώς στις Σέρρες), ενώ από τη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» η επικεφαλής, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, θα είναι εκ νέου υποψήφια με το ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπως και ο Λάζαρος Τόσκας στη Χαλκιδική και ο Θανάσης Χειμώνας στην Ημαθία. Δε θα είναι υποψήφιος όμως ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος.

Υποψήφια βουλευτής –σίγουρα- θα είναι η επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες Μπροστά», Νιόβη Παυλίδου, αλλά με ποιο κόμμα παραμένει σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Όχι ότι υπάρχουν και πολλές εναλλακτικές… Οι εξής δύο: ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου πάντως αποκλείεται από την ίδια κατηγορηματικά…

Ο επικεφαλής της Οικολογίας Αλληλεγγύης, Μιχάλης Τρεμόπουλος, είναι ανοιχτό να βρεθεί υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Θεσσαλονίκης.









Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου