Translate (μεταφραση)

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Αντ. Σαμαράς: Είστε το ατύχημα που δεν θα συμβεί ποτέ στην Ελλάδα κ. Τσίπρα

Ευθεία επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στη Βουλή, για την ψήφιση του προϋπολογισμού.
 Ο κ. Σαμαράς είπε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι "το ατύχημα που δεν θα συμβεί ποτέ στην Ελλάδα".

O πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για ασέβεια προς τους βουλευτές και ανέφερε ότι ο κόσμος δεν θέλει τώρα εκλογές. «Ποιος πηγαίνει κόντρα στη βούληση του λαού; Εκείνος που τον ακούει ή εκείνος που τον γράφει στα παλιά του τα παπούτσια, ζητώντας εκλογές;» είπε.

Αναφερόμενος στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό και στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ επί του θέματος, ο κ. Σαμαράς σχολίασε: «Υμνήσατε έναν απεργό πείνας, αλλά ξεχάσατε ότι ο νεαρός έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξης για ληστεία με καλάσνικοφ».

Ο κ. Σαμαράς υπεραμύνθηκε της πολιτικής του και υποστήριξε ότι το μνημόνιο τελειώνει. "Μας ζήτησαν να πάρουμε έκτακτα συσταλτικά μέτρα, εκτεταμένα, οριζόντια και οδυνηρά. Τους απαντήσαμε ότι δεν μπορούμε να τα πάρουμε, δεν τα χρειαζόμαστε και θα κάνουν ζημιά στην οικονομία. Δεχθήκαμε κάποια από αυτά και δεχθήκαμε ότι, αν κάνουμε λάθος, θα πάρουμε κάποια μέτρα μέσα στην επόμενη χρονιά. Η διαφωνία με την Τρόικα έχει μειωθεί, αλλά δεν έχει μηδενιστεί. Μπορεί να υπάρξει μία μικρή καθυστέρηση για τεχνικούς λόγους λόγω των Κοινοβουλίων" τόνισε.

Σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δήλωσε πως η εκλογή από την παρούσα Βουλή θα απομακρύνει την αβεβαιότητα, ενώ διευκρίνισε πως εάν συμβεί αυτό θα πέσουν περαιτέρω τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων.













Πηγή: thestival.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου