Translate (μεταφραση)

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Μειώστε τους πονοκεφάλους με φυσικό τρόπο

Η καθημερινότητα όλων μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για τον οργανισμό μας.


Οι πονοκέφαλοι όποτε εμφανίζονται, μας χαλάνε τη διάθεση  και δε μπορούμε να συνεχίσουμε με ενέργεια το πρόγραμμα της ημέρας.

 Οι πονοκέφαλοι είναι γυναικείο προνόμιο, καθώς έρευνες έχουν δείξει πως το ποσοστό των γυναικών που υποφέρουν από πονοκεφάλους είναι τριπλάσιο σε σχέση με εκείνο των αντρών. Επίσης,  η ημικρανία χτυπάει μόνο ένα 2 % των αντρών και για αυτό το λόγο αποκαλείται γυναικείος πονοκέφαλος.

Οι  παράγοντες που μπορεί να σας φέρουν πονοκέφαλο είναι πάρα πολλοί και σχετίζονται κυρίως με τη ψυχολογία και τον τρόπο ζωής σας.

 Οι πονοκέφαλοι, συνδέονται με τη συναισθηματική σας κατάσταση (άγχος, μελαγχολία, θυμός, φόβος).
Η έντονη σωματική δραστηριότητα και οι πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή ή πάνω από βιβλία είναι βασικοί λόγοι εμφάνισης πονοκεφάλων.

 Τα αγαπημένα σας αξεσουάρ μπορεί να μην είναι τόσο αθώα όσο φαντάζεστε. Τα βαριά σκουλαρίκια πιέζουν τους μυς του κεφαλιού και του αυχένα, η σφιχτή αλογοουρά τεντώνει το δέρμα και τους μυς του κεφαλιού,  ενώ τα καινούργια σας γυαλιά μπορεί να κουράσουν τα μάτια και κατά συνέπεια τον εγκέφαλο ή να πιέζουν την κροταφική αρτηρία ή τους κροταφικούς μυς, αν δεν «κάθονται» σωστά στη μύτη ή έχουν πολύ σφιχτούς βραχίονες.
Τέλος, η κατάχρηση φαρμάκων, όπως τα παυσίπονα, μπορεί να ευθύνεται για τον επίμονο πονοκέφαλο, αφού η μακροχρόνια ή η αλόγιστη λήψη τους έχει ως αποτέλεσμα ο οργανισμός να «συνηθίζει» και να χρειάζεται μεγαλύτερη δόση προκειμένου να είναι αποτελεσματική.

Πως μπορείτε  να αντιμετωπίσετε τους πονοκεφάλους με φυσικό τρόπο, ώστε να μη χρειάζεται να αφήνετε πίσω τις δραστηριότητες σας; 

Βάλτε στην καθημερινότητα σας δράσεις και συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε πιο αποτελεσματικά τους πονοκεφάλους. Φυσικά μην αγνοείτε τον πόνο και μιλήστε με τον γιατρό σας, αν παρατηρήσετε αλλαγή στη φύση του πονοκεφάλου.

Μείωσε τον καφέ και το αλκοόλ
Μην το παρακάνετε με τους καφέδες και το τσάι. Όλα τα προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη διεγείρουν τα νεύρα του εγκεφάλου και προκαλούν πονοκέφαλο.

 Πείτε όχι στον θόρυβο
Δεν είναι πάντα τόσο εύκολο, αλλά η φασαρία δεν βοηθά  καθόλου να βρείτε την ησυχία σας και να αποφύγετε τον πονοκέφαλο. Πολλές φορές και το έντονο φως «χτυπά» ανακλαστικά τα νεύρα στην περιοχή του εγκεφάλου και σας προκαλεί πονοκέφαλο. Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση της ημικρανίας η οποία δημιουργεί φωταψία.

Μειώστε το στρες
Είναι φυσικό να πιέζεστε από τις υποχρεώσεις, αλλά μπορείτε πάντα να ελέγξετε το άγχος μέσα σας. «Η ήπια άσκηση που περιλαμβάνει και ειδικές τεχνικές χαλάρωσης όπως το μασάζμε έλαιο λεβλαντας, μειώνουν τη λειτουργική αντιδραστικότητα του εγκεφάλου»

Ελέγξτε τα φάρμακα που παίρνετε
Κάποια φαρμακευτικά σκευάσματα και συμπληρώματα διατροφής είναι πιθανό να επιδεινώνουν το πρόβλημα. Τα αντισυλληπτικά στην περίπτωση των γυναικών μπορεί να αποτελέσουν αιτία εμφάνισης πονοκεφάλου.

Επισκεφτείτε τον οδοντίατρο και τον οφθαλμίατρο
Ετήσιες επισκέψεις σε οφθαλμίατρο και οδοντίατρο, θα αποτρέψουν την παραμονή χαλασμένων δοντιών, που αυξάνουν την λειτουργική ευαισθησία του εγκεφάλου και προκαλούν πονοκεφάλους

Φροντίστε τον εαυτό σας      
Φροντίστε να κοιμάστε και να τρώτε επαρκώς και σε τακτικές ώρες. Χαλαρώστε με δραστηριότητες που σας διασκεδάζουν και σας χαλαρώνουν όπως είναι η γυμναστική, μπάνιο κλπ.












Πηγή:govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου