Translate (μεταφραση)

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Τα πιθανά «Σταύρος Δήμας» μετά το διάγγελμα Σαμαρά

«Αποστολή εξετελέσθη», τουλάχιστον σε πρώτη φάση, λέει το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού


αυξάνονται οι βουλευτές - κυρίως ανεξάρτητοι - που μπορεί να υπερψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα, στη δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή, την Τρίτη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών κύκλων, οι θετικές ψήφοι στον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας μπορεί να φτάσουν τις 170 (δέκα επιπλέον από την πρώτη ψηφοφορία), νούμερο που εάν επαληθευθεί, σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, ανοίγει τον δρόμο για τον «μαγικό» αριθμό των «180», στην τρίτη ψηφοφορία, στις 29 Δεκεμβρίου.

Ήδη ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος δηλώνει θετικός, ενώ ο προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ, Β.Οικονόμου, δήλωσε πως θα ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα στη δεύτερη ψηφοφορία, δηλώνοντας ικανοποιημένος από το διάγγελμα του Αντ.Σαμαρά.
Μάλιστα, προανήγγειλε πρωτοβουλία προκειμένου και άλλοι συνάδελφοί του να αλλάξουν τη στάση τους.

Στα πιθανά «ναι» ανεξάρτητων βουλευτών που «βλέπει» το Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της δεύτερης ψηφοφορίας στη Βουλή συγκαταλέγονται - εκτός από τους Οικονόμου και Καπερνάρο - τα ονόματα του Παναγιώτη Μελά, Γιώργου Κασαπίδη, Κώστα Γιοβανόπουλου, Γιάννη Κουράκου, ενώ κυβερνητικές ελπίδες υπάρχουν και για τη Μίκα Ιατρίδη, αλλά και για τους τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκο Τσούκαλη, Θωμά Ψύρρα και Νίκη Φούντα.

Δεδομένης της σφοδρής σύγκρουσης που βρίσκεται σε εξέλιξη με τους ΑΝΕΛ, το κυβερνητικό στρατόπεδο θα πρέπει να πείσει τη ΔΗΜΑΡ να αλλάξει στάση και μπορεί τελικά να παίξει τα ρέστα του στην τρίτη ψηφοφορία, προτείνοντας ένα πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας προερχόμενο από την Κεντροαριστερά.
Αυτό θα μπορούσε να είναι η Μαρία Δαμανάκη ή και ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης, αν και πρέπει να επισημανθεί ότι ο τελευταίος διαψεύδει κατηγορηματικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου