Translate (μεταφραση)

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Η φαντασία δεν έχει όρια! Πώς θα προστατεύονται τα iPhones από τις πτώσεις

Η φαντασία δεν έχει όρια και στην περίπτωση της Apple οι πατέντες που καταθέτονται προς κατοχύρωση αποκαλύπτουν συχνά τα φιλόδοξα σχέδια των μηχανικών της.


 Ενα από αυτά θέλει να κάνει τα επόμενα iPhones πιο ανθεκτικά στις πτώσεις. Οχι όμως μόνο με τη χρήση βελτιωμένων υλικών, αλλά και με την αντίδραση της ίδιας της συσκευής.

Αξιοποιώντας δεδομένα από το γυροσκόπιο, το επιταχυνσιόμετρο και το GPS, τα μελλοντικά iPhones θα αντιλαμβάνεται πότε βρίσκονται σε συνθήκες ελεύθερης πτώσης. Τότε θα ενεργοποιείται ο λεγόμενος “μηχανισμός προστασίας”.
Σύμφωνα τουλάχιστον με τα σχέδια των μηχανικών της Apple, ένα ενσωματωμένο μοτεράκι, προφανώς πιο ισχυρό από αυτό που παράγει σήμερα τις δονήσεις για εισερχόμενες κλήσεις και άλλες ειδοποιήσεις, θα επιχειρεί να ανακατευθύνει τη συσκευή, αλλάζοντας της θέση στον αέρα, προκειμένου κατά την πρόσκρουση να προστατευτεί η οθόνη.

Η πατέντα φέρνει στο φως αρκετές λεπτομέρειες για το πως η Apple θέλει να προστατεύει στο μέλλον τις φορητές συσκευές της, περιλαμβάνοντας ακόμα και προωθητικούς μηχανισμούς για... ελεγχόμενες προσεδαφίσεις!












Πηγή:  seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου