Translate (μεταφραση)

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Πρώτος στη βαθμολογία ο ΠΑΟΚ έστω και με ...χίλια ζόρια

Δύσκολη νίκη με 3-2 επί του Πανιωνίου πέτυχε ο ΠΑΟΚ και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας έστω και με την ψυχή στο στόμα.


Παρότι βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ και πραγματοποιώντας κάκιστη εμφάνιση, ο "δικέφαλος" κατάφερε να επικρατήσει του Πανιωνίου στην Τούμπα και να αυξήσει, προς το παρόν, τη διαφορά του από τον Ολυμπιακό.

Μόλις στο 2’ της αναμέτρησης, ο... θρασύς και εξαιρετικός σήμερα Πανιώνιος πήρε κεφάλι στο σκορ με γκολ του Γιάννου, ο οποίος σε κόντρα επίθεση στόχευσε σωστά και άνοιξε το χορό των τερμάτων στην Τούμπα.

Την ισοφάριση για τον Δικέφαλο πέτυχε γρήγορα ο Βίτορ με κεφαλιά (8’), έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ρατς.

Άμεση ήταν και η... ανταπάντηση των «κυανέρυθρων», που με τη σέντρα πήραν και πάλι το προβάδισμα, από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ενός τραβηγμένου από τα μαλλιά πέναλτυ του Κολοβού (9’). Απολύτως λανθασμένη η απόφαση του διαιτητή Δελφάκη στη συγκεκριμένη φάση, καθώς ο μέσος του Πανιωνίου έπεσε μόνος του.

Το ματς στα ίσια και πάλι για τους «ασπρόμαυρους» έφερε ο Μαντούρο στο 30’ του παιγνιδιού.
Ο Ρατς εκτέλεσε φάουλ από δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι και ο Ολλανδός αμυντικός χαφ του Δικεφάλου ισοφάρισε με κοντινή προβολή.

Η λύτρωση για τον ΠΑΟΚ ήρθε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αθανασιάδη στο 72’, ο οποίος ήταν ψύχραιμος από τα 11 βήματα και έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του.

Με παίκτη λιγότερο αγωνίστηκαν οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, αφού στο 88’ ο Ιμπαγάσα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για σκληρό φάουλ στον Κίτσιου.

Ένα λεπτό αργότερα, σε μια οριακή φάση, ο Οικονόμου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ιτάνζ και υπεδείχθη σε θέση οφσάιντ, με το replay να δικαιώνει την απόφαση του βοηθού.

Η νίκη αυτή μπορεί να διατηρεί τον ΠΑΟΚ στην κορυφή του πρωταθλήματος, τέσσερις βαθμούς μπροστά από τον επερχόμενο Ολυμπιακό (αγωνίζεται αύριο κόντρα στον Πλατανιά στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»), ωστόσο, μοιάζει κάτι παραπάνω από... επιτακτική η μετεγγραφική ενίσχυση για τον Δικέφαλο, καθώς τα πολλά προβλήματα τραυματισμών και η σαφής έλλειψη βάθους στον πάγκο μπορεί να αποβούν καθοριστικοί παράγοντες για τη μάχη του τίτλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Κίτσιου, Σκόνδρας, Βίτορ, Ρατς, Κάτσε, Τζανδάρης (67' Γκολάσα), Μαντούρο, Σαλπιγγίδης (67' Δ. Παπαδόπουλος), Περέιρα (91' Σαββίδης), Αθανασιάδης.

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Ν. Παπαδόπουλος, Τασουλής (86' Μασούρας), Οικονόμου, Παντίδος, Αργυρόπουλος (91' Ρισβάνης), Σιώπης (76' Φούντας), Μητρόπουλος, Μπουμάλ, Κολοβός, Ιμπαγάσα, Γιάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου