Translate (μεταφραση)

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Για αναλγησία κατηγορούν τον κ. Λοβέρδο φοιτητές, γονείς και σύλλογοι πολυτέκνων με αφορμή το νόμο για τις μεταγραφές

Στα άκρα οδεύει η κόντρα φοιτητών, γονέων, συλλόγων πολυτέκνων αλλά και ειδικών κατηγοριών με το Υπουργείο Παιδείας,


με αφορμή το νόμο των μεταγραφών.

Μάλιστα, εκπρόσωποι των πρώτων σκέφτονται να προσφύγουν ακόμη και στα δικαστήρια κατά του Υπουργού προκειμένου να βρουν το δίκο τους.

Τι αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση των πληγέντων από τη νέα εγκύκλιο περί μεταγραφών.

"Νέα αναλγησία Λοβέρδου με τις μεταγραφές. Δεν συμπεριλαμβάνει τους εισαχθέντες με τους βαθμούς του 2013.
Η κρατική αναλγησία χτύπησε και πάλι.
Η εγκύκλιος περί μεταγραφών δεν αναφέρει τίποτα σχετικό με τους συμμετέχοντες και επιτυχόντες στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του 2014 που κράτησαν τους βαθμούς του 2013, το λεγόμενο 10 %, αποκλείοντάς τους έτσι από το δικαίωμα της μεταγραφής.
Μ΄ αυτήν την κατάφορη αδικία, πλήττονται χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που με τις οικογένειές τους πίστεψαν στην αυτονόητη ισχύ του νόμου, υποβλήθηκαν σε μεγάλες οικονομικές επιβαρύνσεις, πέταξαν τη φοίτηση του προηγούμενου έτους στον κάλαθο των αχρήστων και τελικά έμειναν εκτός μεταγραφών γιατί έτσι αποφάσισαν ορισμένοι στο Υπουργείο Παιδείας, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι το κράτος είναι εχθρός των πολιτών αυτής της χώρας.

Με το νόμο Αρβανιτόπουλου δόθηκε η δυνατότητα της μεταγραφής στους συμμετέχοντες στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του 2014, εφ’ όσον ανήκαν σε ειδική κατηγορία (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.ά.) και εφ΄ όσον υπήρχε αντίστοιχη σχολή στην πόλη της κατοικίας τους, με αυτήν που πέτυχαν.

Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο, πολλά παιδιά που είχαν πετύχει στις εξετάσεις του 2013 και ήδη φοιτούσαν σε σχολές που δεν υπήρχαν αντίστοιχές τους στην πόλη μόνιμης κατοικίας τους, συμμετείχαν στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του 2014 με το βαθμό που είχαν από τις εξετάσεις του 2013 και πέτυχαν σε σχολές που πληρούσαν τις ανωτέρω προαπαιτούμενες προϋποθέσεις.
Ακολούθως, προκειμένου να εγγραφούν στις νέες σχολές, διαγράφηκαν από τις σχολές όπου ήδη φοιτούσαν το προηγούμενο έτος, μετακόμισαν και περίμεναν την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για τις μεταγραφές προκειμένου να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση για να φοιτήσουν στην πόλη μόνιμης κατοικίας τους.
Και το Υπουργείο Παιδείας τους απέκλεισε, μη νοώντας τη συμμετοχή τους με τους βαθμούς του 2013 ως συμμετοχή στις εξετάσεις, γεγονός παράλογο και απαράδεκτο".

Και η ανακοίνωση διαμαρτυρίας καταλήγει.

"Φοιτητές, γονείς και σύλλογοι πολυτέκνων και ειδικών κατηγοριών απαιτούν άμεσα να συμπεριληφθούν στον νόμο των μεταγραφών όλοι χωρίς εξαίρεση οι επιτυχόντες εισαχθέντες του 2014 και είναι έτοιμοι να στραφούν νομικά εναντίον του Υπουργείου Παιδείας".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου