Translate (μεταφραση)

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Ενας απλός τρόπος για να ξεφλουδίζετε εύκολα τα βρασμένα αυγά

Αν ψάχνετε έναν αβίαστο τρόπο για να ξεφλουδίζετε τα αυγά σας, δοκιμάστε ένα τέχνασμα με την μαγειρική σόδα που δεν θα σας προδώσει ποτέ..!


 Η μαγειρική σόδα προσθέτει αλκαλικότητα στο νερό, η οποία θα κάνει τα κελύφη σκληρά και έτσι θα είναι πιο εύκολο να τα αφαιρέσετε.

Τι θα χρειαστείτε:

Αυγά

Κατσαρόλα με καπάκι

Νερό

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

1/2 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα

Τοποθετήστε τον επιθυμητό αριθμό αυγών σε μια κατσαρόλα. Τοποθετείστε κρύο νερό και σιγουρευτείτε ότι το νερό καλύπτει πλήρως τα αυγά.

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και 1/2 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα στο νερό.

Αφήστε τα αυγά σε ζεστό νερό για 10 έως 15 λεπτά.

Αφήστε τα αυγά να κρυώσουν εντελώς πριν ξεκινήσετε το ξεφλούδισμα.













Πηγή: neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου