Translate (μεταφραση)

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Stratego η Θεσσαλονίκη διεκδικεί και την Ολυμπιάδα Αθλημάτων Νόησης

Μετά την επιτυχία της διοργάνωσης του 17ου Παγκόσμιου πρωταθλήματος Stratego, η Θεσσαλονίκη βρίσκεται μπροστά σε μια μι αμεγάλη πρόκληση τη διεκδίκηση της διοργάνωσης της Ολυμπιάδας Αθλημάτων Νόησης.


 Την πρόθεση αυτή αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο seleo.gr ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας Stratego που ιδρύθηκε το 2011 στη Θεσσαλονίκη, Σταύρος Σεκερτζής.

Ο τελευταίος  μίλησε για την τεράστια επιτυχία της κατάκτησης του Παγκόσμιου πρωταθλήματος αλλά και για τα μελλοντικά σχέδια της εθνικής ομάδας.
 "Λειτουργούμε εδώ και 4 χρόνια υπό την αιγίδα του υπουργείου παιδείας. Φέτος διοργανώθηκε το 17ο παγκόσμιο πρωτάθλημα στον δήμο Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της Ερωπαίκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014, στο οποίο καταφέραμε να κερδίσουμε το χρυσό μετάλλιο. Ήρθαν στη Θεσσαλονίκη παίκτες από Αγγλία, Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο και από πολλές άλλες χώρες".




Επόμενος στόχος της ομάδας είναι η κατάκτηση του Παγκόσμιου πρωταθήματος που θα γίνει τον Αύγουστο στο Βατερλώ, ενώ γίνεται προσπάθεια ώστε οι μαθητές της Θεσσαλονίκης να μάθουν να παίζουν Stratego, ένα παιχνιδι το οποίο σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες εξασκεί το μυαλό και τη μνήμη. "Διοργανώνουμε δωρεάν σεμινάρια για μαθητές, ωστόσο το πρόβλημά μας είναι ότι δεν υπάρχει χώρος και αναγκαζόμαστε να τα πραγματοποιούμε σε διάφορες καφετέριες".



Η Ολυμπιάδα Αθλημάτων Νόησης από το Λονδίνο ...στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τον κ. Σεκερτζή που εκτός από πρόεδρος της ομοσπονδίας είναι και υπεύθυνος ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο στόχος από εδώ και πέρα είναι διπλός.
 Ο πρώτος και πιο σημαντικός είναι να καταφέρουν να φέρουν την Ολυμπιάδα Αθλημάτων Νόησης, που κάθε χρονο πραγματοποιείται στο Λονδίνο, στη Θεσσαλονίκη.
"Στην Ολυμπιάδα συμμετέχουν 4.500 παίκτες από όλο τον κόσμο και παίζουν 16 παιχνίδια όπως σκάκι, σκραμπλ, στρατέγκο, μπριτζ και πολλά άλλα. Αν καταφέρουμε να τη φέρουμε, η Θεσσαλονίκη θα γίνει γνωστή από την Ευρώπη μέχρι την Κίνα, την Ινδία και την Αμερική, καθώς συμμετέχουν παίκτες από τις παραπάνω περιοχές. Η οργάνωση είναι πολύ μεγάλη και προκειμένου να καταφέρουμε να τη φέρουμε στην Ελλάδα, θα πρέπει να βρεθούν χορηγοί που θα καλύψουν τα έξοδα".
Στα τουρνουά και στα πρωταθλήματα συμμετέχουν πασίγνωστοι μπασκετμπολίστες, ηθοποιοί και ποδοσφαιριστές από την Ελλάδα αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο.

Ο δεύτερος στόχος της ομοσπονδίας είναι να έρθει ξανά στη Θεσσαλονίκη το παγκόσμιο πρωτάθλημα Stratego το 2017.











Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου