Translate (μεταφραση)

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Ποια καλοκαιρινά προϊόντα ομορφιάς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φέτος και ποια πρέπει να πετάξουμε άμεσα;

Το καλοκαιράκι έρχεται γι΄αυτό...καλό είναι να λάβετε τα μέτρα σας.
Μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα αντηλιακά, τα προϊόντα ομορφιάς και τα σπρέι που έρχονται σε επαφή με το δέρμα μας ενώ τα αγοράσαμε την περασμένη χρονιά ή


πρέπει να αγοράζουμε καινούρια κάθε φορά; Τι πρέπει να προσέχουμε για το καθένα από αυτά;

Η Άλις Σμελ από την Daily Mail μίλησε με ειδικούς και δερματολόγους και παρουσιάζει αν και με ποιες προϋποθέσεις μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα περσινά προϊόντα και φέτος.

Αντηλιακό
Στα ληγμένα αντηλιακά, τα συστατικά δεν κατανέμονται ομοιόμορφα και επομένως δεν μας προστατεύουν πλήρως. Επιπλέον, είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν ερεθισμούς του δέρματος. Έτσι, οι ειδικοί συνιστούν να μην χρησιμοποιούμε αντηλιακή κρέμα πέρα από τη συνιστώμενη περίοδο μετά το άνοιγμα (περίπου 12 μήνες για τις μεγάλες μάρκες αντηλιακών).

Λοσιόν για μετά τον ήλιο
«Το κύριο αποτέλεσμα είναι να μειώσει την επίδραση της υπερθέρμανσης και να βοηθήσει στην αποφυγή απολέπισης του δέρματος. Ενώ όμως φαίνεται να περιέχουν αγνά συστατικά, ας μην ξεχνάμε ότι απευθύνονται σε ευαίσθητο τραυματισμένο δέρμα. Για το λόγο αυτό, είναι ζωτικής σημασίας να ακολουθείτε τις συστάσεις για την ημερομηνία λήξης», συνιστά ο δρ. Φλάουερ.

Εντομοαπωθητικό
«Τα εντομοαπωθητικά λειτουργούν με δύο διαφορετικούς τρόπους» εξηγεί ο Χάουαρντ Κάρτερ, Διευθύνων Σύμβουλος της Incognito mosquito spray προσθέτοντας «Πολλές μάρκες χρησιμοποιούν το DEET σαν ενεργό συστατικό τους. Αυτή είναι μια νευροτοξίνη η οποία παρεμβαίνει στο νευρικό σύστημα του κουνουπιού και τα μπερδεύει κι έτσι δε σας δαγκώνουν. Όμως αν ένα μπουκάλι DEET ανοιχτεί, πρέπει να αντικατασταθεί μετά από δύο χρόνια, επειδή το δραστικό συστατικό μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί τόσο αποτελεσματικά".

Κρέμα μαυρίσματος
«Το DHA που δημιουργεί το καφετί χρώμα είναι ένα παράγωγο της ζύμωσης ζαχαρότευτλων. Όταν πηγαίνει στο δέρμα δεν διεγείρει την παραγωγή μελανίνης, αλλά αντιδρά με τις πρωτεΐνες στο ανώτερο στρώμα του δέρματος, την επιδερμίδα, κάνοντας την σκούρα. Αυτό το δραστικό συστατικό είναι συνήθως διάλυμα με βάση το νερό χωρίς πολλά συντηρητικά. Μόλις παρέλθει η ημερομηνία χρήσης οξειδώνεται και γίνεται πράσινο έχοντας παράλληλα μία απαίσια μυρωδιά. Καλό είναι στους 12 μήνες από το άνοιγμα να το πετάτε», εξηγεί ο Τάμι Χόλις.

Σπρέι προστασίας για βαμμένα μαλλιά
Η σύμβουλος τριχολογίας Ίαν Σάλις εξηγεί: «Αν το αποθηκεύσετε σε δροσερό και στεγνό ντουλάπι μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από 12 μήνες, αλλά επειδή η θερμότητα και το φως του ήλιου σίγουρα θα το χτυπήσουν κατά τη διάρκεια των διακοπών, χαλάει πιο γρήγορα με αποτέλεσμα να μην προστατεύει τα μαλλιά».












Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου