Translate (μεταφραση)

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Αρχίζουν οι εναέριοι ψεκασμοί για τα κουνούπια στη Θεσσαλονίκη

Προσθήκη λεζάντας
Μετά από έρευνες που έγιναν, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε να ξεκινήσουν δράσεις για την καταπολέμηση των κουνουπιών στον κάμπο της Δυτικής Θεσσαλονίκης.


 Την Τρίτη 28 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι δράσεις εναέριας ακμαιοκτονίας με τη μέθοδο του ψεκασμού υπέρμικρου όγκου στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και αναμένεται να ολοκληρωθούν ως την Παρασκευή 31 Ιουλίου, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Οι ψεκασμοί  θα γίνουν απογευματινές ώρες, με πτήσεις των δυο ωρών πάνω από ακατοίκητες περιοχές που απέχουν πάνω από δύο χιλιόμετρα από κατοίκους. Σημαντική προειδοποίηση από την Περιφέρεια είναι να μην κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα στις περιοχές αυτές τις ώρες του ψεκασμού, για προληπτικούς λόγους. Οι τοπικοί Αγροτικοί Συνεταιρισμοί καλούνται να ενημερώσουν άμεσα τα μέλη τους ώστε να λάβουν τα σχετικά μέτρα προστασίας.

«Αφού διαπιστώσαμε μεγάλη αύξηση του πληθυσμού ενηλίκων κουνουπιών στις περιοχές του κάμπου δυτικής Θεσσαλονίκης (ρυζοκαλλιέργειες), που έχει ως αποτέλεσμα την ύπαρξη μεγάλου βαθμού όχλησης των κατοίκων της περιοχής και του ευρύτερου τμήματος της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ακολουθήσαμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να αρχίσουμε τους απαιτούμενους ψεκασμούς για τα ενήλικα κουνούπια» τόνισε η επικεφαλής Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Ιωάννα Τζάκη.

Οι έλεγχοι του κλιμακίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αφορούσαν τόσο στις δράσεις εναέριας προνυμφοκτονίας, που γίνονται στην περιοχή των ρυζοκαλλιεργειών του κάμπου της Χαλάστρας με ελικόπτερα, όσο και στις επίγειες επεμβάσεις προνυμφοκτονίας, που γίνονται στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον των οικισμών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.









Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου