Translate (μεταφραση)

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Σκληρή ανακοίνωση των απλήρωτων ηθοποιών του ΚΘΒΕ κατά του υπουργού Πολιτισμού

«Οι ηθοποιοί δεν είναι επαίτες. Διεκδικούν με αξιοπρέπεια αυτά που δικαιούνται. Διεκδικούν το αυτονόητο» αναφέρουν


σε ανακοίνωση τους η ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος οι οποίοι εξηγούν γιατί ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις  της «Ιφιγένειας στη χώρα των Ταύρων» στην Επίδαυρο.

«Για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ αντιμετωπίζουν πρόβλημα μη έγκαιρης μισθοδοσίας. Η καθυστερημένη καταβολή των δεδουλευμένων μετά από παρέλευση 2-3 μηνών είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο. Όπως είναι γνωστό κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτό το γεγονός. Ούτε το υπουργείο, ούτε η διεύθυνση του θεάτρου. Υπακούοντας σε αποφάσεις γενικών συνελεύσεων με τελευταία αυτή της 16ης Ιουνίου 2015, εξαγγείλαμε στάσεις εργασίας για το διήμερο 7 και 8 Αυγούστου (μέρες παραστάσεων της «Ιφιγένειας στη χώρα των Ταύρων» στην Επίδαυρο), τολμώντας να διεκδικήσουμε 200-250 ευρώ έναντι, για όλους τους ηθοποιούς του θεάτρου που είναι και πάλι για 3 μήνες απλήρωτοι. Αυτή η διεκδίκηση εξόργισε. Ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης μας χαρακτήρισε εκβιαστές, συνδυάζοντας τη διεκδίκησή μας με την παράσταση της Επιδαύρου» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους οι ηθοποιοί.

Οι ίδια αναφέρουν ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τον υπουργό Πολιτισμού Ν.Ξυδάκη αυτός του διεμήνυσε ότι έστειλε στο θέατρο το ποσό των 30.000 ευρώ. «Αυτά τα χρήματα δεν έφτασαν ποτέ στο θέατρο. Παρακρατήθηκαν λόγω οφειλών του θεάτρου σε κρατικούς οργανισμούς, κάτι που η διεύθυνση όφειλε να γνωρίζει! Θα ήταν χρήσιμο ο κ. Ν. Ξυδάκης να σταθεί μπροστά στο πρόβλημα του ΚΘΒΕ, να ενημερωθεί σωστά για τη δραστηριότητα των εργαζομένων του και να πάψει να στοχοποιεί και να χαρακτηρίζει με τέτοια ευκολία εκβιαστές τους ηθοποιούς του ΚΘΒΕ που όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούν να διατηρήσουν ζωντανό το θέατρο σε πείσμα των καιρών και των διαθέσεων κάποιων» τονίζουν. Οπως επισημαίνουν αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους όχι επειδή φοβήθηκαν ή ενέδωσαν στους εκβιασμούς αλλά επειδή θέλουν να δώσουν μία ευκαιρία στο διευθυντή του θεάτρου Γιάννη Βούρο ώστε να δημοσιοποιήσει ο ίδιος το πρόβλημα που υπάρχει.

«Τον προτρέπουμε λοιπόν να διαβάσει το παρακάτω κείμενο  πριν την έναρξη της παράστασης, προς ενημέρωση των θεατών:

«Το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος τιμά με την παρουσία του για πολλοστή φορά τον ιερό χώρο της Επιδαύρου, όντας στη χειρότερη καμπή της ιστορίας του. Το σύνολο των εργαζομένων του ΚΘΒΕ παραμένει απλήρωτο επί σειρά μηνών, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Η πραγματοποίηση αυτής της παράστασης οφείλεται αποκλειστικά στον ηρωισμό και τον πατριωτισμό των εργαζομένων του ΚΘΒΕ.» τονίζουν στην ανακοίνωση.









Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου