Translate (μεταφραση)

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Αποζημίωση-μαμούθ σε εργαζόμενη νοσοκομείου

Δικαιώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας εργαζόμενη σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας, η οποία είχε υποστεί βαρύτατο τραυματισμό


από πτώση μεγάλου κλαδιού δένδρου που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Το ανώτατο δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου που είχε επιδικάσει στη διοίκηση του νοσοκομείου να καταβάλει στην εργαζόμενη 60.150 ευρώ εφάπαξ και 500 ευρώ μηνιαίως έως του ποσού των 266.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την αγωγή, την ώρα που η γυναίκα έβγαινε από τα γραφεία του νοσοκομείου, έσπασε λόγω του ισχυρού ανέμου ένα μεγάλο κλαδί δένδρου που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο του, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω της.

Η εργαζόμενη υπέστη κατάγματα στην αυχενική και θωρακική μοίρα της σπονδυλικής της στήλης και στο πόδι, όπως επίσης και κακώσεις στην κεφαλή, οπότε και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την τοποθέτηση μεταλλικής πλάκας στο σώμα της, καθώς και σε άλλες θεραπείες.

Η εργαζόμενη προσέφυγε στη Δικαιοσύνη που έκανε δεκτή την αγωγή της κρίνοντας ότι ο τραυματισμός της οφείλεται σε υπαιτιότητα των αρμοδίων οργάνων του νοσοκομείου που δεν μερίμνησαν, αν και είχαν σχετική υποχρέωση, για τη συντήρηση, φροντίδα και έγκυρη αποκοπή των επικίνδυνων κλαδιών.

Και αυτό, παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί και αλληλογραφία του νοσοκομείου με σχετική υπηρεσία του δήμου για την επικινδυνότητα των υψηλών δένδρων και ζητείτο άδεια κλαδέματός τους.

Η αγωγή έγινε εν μέρει δεκτή για αποζημίωση 60.150 ευρώ εφάπαξ, ενώ το νοσοκομείο υποχρεούται να καταβάλλει μηνιαίως 500 ευρώ έως του ποσού των 266.000 ευρώ.











Πηγή: madata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου