Translate (μεταφραση)

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Ο Ροναλντίνιο και οι άλλες μεταγραφικές αναζητήσεις του ΠΑΟΚ

Ένα "μαγικό τρίο" ψάχνει για τον προσεχή Ιανουάριο ο ΠΑΟΚ. Ο "δικέφαλος αναζητεί 10άρι, τερματοφύλακα και ευέλικτο, δυνατό κεντρικό αμυντικό που να ξέρει να κατεβάζει τη μπάλα.


Αυτά τουλάχιστον διαρρέεται ότι θέλει ο Τούντορ για να μπορέσει να δέσει την ομάδα και να παραμείνει κοντά στους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου.
Στις τελευταίες Συνεντεύξεις Τύπου, ο Κροάτης τεχνικός μίλησε εμμέσως - πλην σαφώς για τα προβλήματα του στη θέση "1" και άνοιξε ουσιαστικά τη συζήτηση για την ενδεχόμενη ενίσχυση της ομάδας τον ερχόμενο Ιανουάριο στη θέση του τερματοφύλακα κάτι που σημαίνει πως τόσο ο Όλσεν όσο και ο Γλύκος δεν τον ικανοποιούν πλήρως και πιθανότατα ένας από τους δύο θα αποχωρήσει τον Γενάρη.

Προβληματισμός για την αστάθεια του Ρόμπιν Ολσεν και τα ονόματα που "παίζουν" για μεταγραφή.

Στο μπλοκάκι του Άρνεσεν είναι τα ονόματα του Αθανασιάδη και του Βελλίδη από την εγχώρια αγορά, ενώ προσφάτως προστέθηκε και το όνομα του Στίπε Πλετίκοσα για τον οποίο δημοσιεύματα από Κροατία και Βουλγαρία κάνουν λόγο για κλεισμένη μεταγραφή. Ο 35χρονος, 114 φορές διεθνής με την Εθνική Κροατίας και πρώην συμπαίκτης του Τούντορ στην Χάιντουκ, στριφογυρίζει στο μυαλό του 37χρονου προπονητή του ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει εκμυστηρευτεί τις σκέψεις του στους ανθρώπους του "Δικεφάλου".

Ο Πλετίκοσα είναι ελεύθερος από το καλοκαίρι όταν και έλυσε τη συνεργασία του με την Ροστόφ και είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τον ΠΑΟΚ καθώς τον γνωρίζει καλά και ο Ιβάν Σαββίδης από την παρουσία του στη Ρωσική ομάδα. Ο Πλετίκοσα, που έδωσε το παρών και στην Τούμπα για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, έχει περάσει από την Σαχτάρ, την Σπαρτάκ Μόσχας και την Τότεναμ και πλέον ψάχνει μία ομάδα όχι πολύ μακριά από την πατρίδα του όπου βρίσκεται η οικογένειά του.

Το θέμα τερματοφύλακα πάντως απασχόλησε και πρόσφατες επαφές που είχε ο Ιβάν Σαββίδης με Τούντορ και Αρνεσεν και δεν αποκλείεται να αναλύθηκε εκτενώς και η περίπτωση του Πλετίκοσα. Ο Κροάτης τερματοφύλακας, παρά τις διαψεύσεις του για συμφωνία με τον ΠΑΟΚ, φέρεται σύμφωνα με συμπατριώτες δημοσιογράφους που επιμένουν,  πως τον Ιανουάριο θα φορά τη φανέλα με το "Δικέφαλο" στο στήθος.

Διακαής πόθος του Ιβάν μετά τον Μπερμπάτοφ, ο Ροναλντίνιο !!!

Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ δεν τσιγκουνεύεται τα χρήματα, αν πρόκειται για κάποιον ποδοσφαιριστή που τα αξίζει και αυτό φάνηκε και στην απόκτηση του Μπερμπάτοφ που ήταν ελεύθερος και τον πήρε έστω κι αν χρειάστηκε να "ματώσει" οικονομικά. Σειρά έχει η έτερη ποδοσφαιρική του "καψούρα" ο ...τεράστιος Ροναλντίνιο, με πηγές από γραφεία μάνατζερ να αναφέρουν πως οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει και είναι σε "καλό δρόμο".

Ο Ρόνι είναι ελεύθερος και όπως είπε ο αδερφός του που τον εκπροσωπεί ως μάνατζερ, δεν πρόκειται να σταματήσει το ποδόσφαιρο. "Ψάχνουμε για την ομάδα που θα τον κάνει να νιώσει όμορφα" είπε χαρακτηριστικά και ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη μοιάζει ιδανική περίπτωση. Αν κρίνουμε και από την "λατρεία" που έχει ο Ροναλντίνιο στον ελληνικό τρόπο ζωής και από την επιθυμία του Ιβάν να τον φέρει στηνΤούμπα ...τότε τι μένει ;;; Να τα βρουν και στο οικονομικό !!! Εκεί, αν γίνει αυτό το "deal", θα φανεί πραγματικά αν και πόσο "αντέχουν" τα τσιμέντα της Τούμπας !!!

Πάντως κι αν  "ναυαγήσει" αυτή η μεγάλη μεταγραφή, στο μπλοκάκι του Άρνεσεν υπάρχει κι άλλος "λατινοαμερικάνος" μεσοεπιθετικός εγνωσμένης αξίας (φυσικά όχι όσο του Ροναλντίνιο) και μάλιστα σε καλύτερη ποδοσφαιρικά ηλικία.

Αυτό που προέχει στο "Δικέφαλο" είναι αρχικά να "δέσουν" με νέα συμβόλαια τον Κάτσε και τον Μακ και μάλιστα με μεγαλύτερες ρήτρες αποδέσμευσης μιας και οι δύο έχουν αρκετές ομάδες του εξωτερικού που τους "γλυκοκοιτάζουν" και στη συνέχεια να συμπληρώσουν το ρόστερ εκεί που "πονάνε".

Ο Λαΐφης και ένας αμυντικός από την κεντρική Ευρώπη

Από κει και πέρα στον ΠΑΟΚ θα επιθυμούσαν έναν αμυντικό που είναι νέος σε ηλικία και με "πλούσια" αθλητικά προσόντα, έναν ποδοσφαιριστή που να ταιρίαζει με το 3-5-2 του Τούντορ που στη συνέχεια πολλές φορές γίνεται 4-3-3. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας νεαρός ψηλός κεντρικός αμυντικός από την κεντρική Ευρώπη που παρακολουθούν, όπως και ο Λαΐφης που έχει την ικανότητα να αγωνίζεται σε αρκετές θέσεις και αξιολογείται ως σημαντικό το γεγονός ότι καλύπτει τόσο τη θέση του αριστερού στόπερ όσο και του αριστερού μπακ.

Οι εμφανίσεις του, ειδικά φέτος που έχει καθιερωθεί στην άμυνα, είναι εξαιρετικές και ο ΠΑΟΚ έχει ήδη στείλει άνθρωπό του (τουλάχιστον) δύο φορές στηνΚύπρο για να τον παρακολουθήσει από κοντά.Το ενδιαφέρον του "Δικεφάλου" γίνεται ακόμη πιο "ζεστό" μετά την σούπερ εμφάνιση του 22άχρονου Κύπριου στο ματς της Εθνικής στο "Ιζτάντιον Τέντι του Ισραήλ" που συνοδεύτηκε με μία σπουδαία νίκη με 1-2.

Επιβεβαίωση ενδιαφέροντος ΠΑΟΚ για Λαΐφη από Φαλξ.

Ο τεχνικός διευθυντής της Ανόρθωσης, Σαν Φαλξ που επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Λαΐφη, τόνισε, συγκεκριμένα : "Γνωρίζω πως εκπρόσωποι αρκετών ομάδων έχουν παρακολουθήσει τον Λαΐφη σε προηγούμενα παιχνίδια, μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ. Όμως, προς το παρών, δεν έχω να σας πω, κάτι επίσημο. Ο Λαΐφηςείναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης , με σημαντικά περιθώρια βελτίωσης, έχει συμβόλαιο με την Ανόρθωση και σε αυτά θα επιμείνω".

Για τις επαφές με τον Άρνεσεν και για το αν υπάρχει πρόταση : "Δεν υπάρχει κάποια επίσημη πρόταση αυτή τη στιγμή. Γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια, είχαμε μιλήσει για την μετακίνηση του Κουλούρη στην Ανόρθωση. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο".

Οι καλές, οι σωστές, οι στοχευμένες μεταγραφές βοηθάνε την ομάδα. 

Στο μυαλό του Σαββίδη και πολλών φιλάθλων της ομάδας είναι το ερώτημα μέχρι πότε ο ΠΑΟΚ θα ρίχνει ζάρια, να μη παίρνει εκείνους που χρειάζεται και να πληρώνει, μάλιστα "υπεραξία", κάποιους ακατάλληλους, αχρείαστους, "ένδοξους συνταξιούχους" ποδοσφαιριστές.

Τέλος πάντων, μεταγραφές έγιναν και μεταγραφές θα ξαναγίνουν με τον προπονητή να θέλει αμυντικό και δεκάρι. Και τους θέλει για να φτάσει όσο πιο "ψηλά" μπορεί για φέτος η ομάδα, αλλά κυρίως για να είναι πιο "έτοιμος" και "δεμένος" του χρόνου και να κοιτάξει στα "μάτια" τον Ολυμπιακό και τους τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου. Φυσικά αν υπάρξουν αποχωρήσεις τα "πράγματα" αλλάζουν.

Στα χαφ σίγουρος είναι ο Τζιόλης που έχει για "παρτενέρ" τον Κάτσε. Πέλκας και Σάμπο μοιράζονται τις ευκαιρίες, ενώ ως νέες μεταγραφές θα πρέπει να λογίζονται οι Αντώνης, Τσίμιροτ και Χαρίσης που δεν κατάφεραν μέχρι τώρα να παίξουν λόγω τραυματισμών που τους ταλαιπώρησαν.

Εκεί που υπάρχει μεγάλη σκέψη στον ΠΑΟΚ είναι αν θα πάρουν "10άρι"-οργανωτή ή επιθετικό περιοχής που θα βάζει 15-20 γκολ.

"10άρι" παίζει ο Πέλκας όπως και ο Τσίμιροτ, ενώ υπό κατάλληλες συνθήκες σε αυτή τη θεση μπορεί να παίξει και ο Μπερμπάτοφ.Πάντως στην μεσοεπιθετική γραμμή του "Δικεφάλου", υπάρχουν αρκετές λύσεις στη "φαρέτρα" του Τούντορ.

Κοροβέσης, Ζάιρο, Γκολάσα και Μυστακίδης, παρόλο που δεν έχουν πάρει τις ανάλογες ευκαιρίες, έχουν αποδείξει πως έχουν το ταλέντο και με περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους θα μπορούσαν να γίνουν βασικοί με αξιώσεις.

Σε όλα αυτά οι υπεύθυνοι του ΠΑΟΚ, ξέρουν πολύ καλά πως ο σχεδιασμός της ομάδας περιλαμβάνει και τις αποχωρήσεις. Είτε αυτές είναι με την μορφή δανεισμού και λύσης-λήξης συμβολαίου, είτε με μεταγραφή σε άλλη όμάδα. Αυτό μπορεί να συμβεί με τους Μακ  και Κάτσε που φέρονται να έχουν αρκετούς συλλόγους του εξωτερικού που τους παρακολουθούν και ενδιαφέρονται για την αποκτισή τους.Και επειδή μια ΠΑΕ είναι εταιρία, στον ΠΑΟΚ φυσικά και δεν θα έλεγαν όχι σε μια ενδεχόμενη-συμφέρουσα πρόταση από ομάδα του εξωτερικού για τον Κλάους.










Πηγή: sportniki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου