Translate (μεταφραση)

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Εξαγγέλθηκε η πρώτη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ με αφορμή το ασφαλιστικό

Με κινητοποιήσεις απαντούν εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις επερχόμενες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό.


 Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία στις 12 Νοεμβρίου. Πρόκειται για την πρώτη απεργία από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης με τα συνδικάτα να αντιδρούν στα μέτρα που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο, με αιχμή το ασφαλιστικό.

Ο χορός των κινητοποιήσεων ξεκινά, ωστόσο, την Τετάρτη με στάση εργασίας (από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου) από την ΑΔΕΔΥ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13:00 έξω από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διεκδικώντας τη σωτηρία του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ).

Το υπουργείο Εργασίας για τα περί εισφοράς 100 ευρώ

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας διαψεύδει τα δημοσιεύματα που αποδίδονται στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και αναφέρονται σε επιβολή εισφοράς 100 ευρώ υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος από τους ελεύθερους επαγγελματίες ή σε επιβολή οποιασδήποτε άλλης εισφοράς, τονίζοντας ότι "συνιστούν μυθεύματα και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα".

Σύμφωνα με το υπουργείο, η πρόταση της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί εντός των ημερών και η τελική νομοθετική ρύθμιση, που θα γίνει περί τα μέσα Νοεμβρίου, θα λάβει υπόψη της τις προτάσεις που θα προκύψουν από τον κοινωνικό διάλογο.

Τριπλό "τσεκούρι" στα εισοδήματα

Τα μέτρα που αναμένεται να έρθουν για το ασφαλιστικό θα πλήξουν συνταξιούχους, μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες.

Σε ό,τι αφορά τους συνταξιούχους, όσοι έχουν εισόδημα πάνω από 1.000 ευρώ ή όσοι λαμβάνουν 2 έως 4 συντάξεις κινδυνεύουν με απώλειες έως και 30%, δηλαδή να χάσουν συνολικά έως και μία σύνταξη το χρόνο, για να βρεθούν 700 εκατομμύρια ευρώ για το 2016.

Την ίδια ώρα οι μισθωτοί είναι αντιμέτωποι με νέες απώλειες στο εισόδημα τους εάν μπει νέα εισφορά σε μισθούς πάνω από 2.000 ευρώ για να καλυφθεί το έλλειμμα του 1,5 δισ. ευρώ που έχουν για φέτος μόνο ΙΚΑ και ΟΑΕΕ.

Η "καταιγίδα" των νέων μέτρων αφορά και όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, καταστηματάρχες και εμπόρους με την παρακράτηση των ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ μέσα από τις αποδείξεις των ταμειακών μηχανών.

Συγκεκριμένα, με την έκδοση απόδειξης θα ενημερώνεται το σύστημα taxis, το οποίο με τη σειρά του θα παρακρατεί τον ΦΠΑ 23% και ταυτόχρονα, για πρώτη φορά, ένα μικρό ποσοστό από την απόδειξη θα πηγαίνει για την πληρωμή των εισφορών του ασφαλιστικού ταμείου στο οποίο ανήκει ο ελεύθερος επαγγελματίας.

Εν τω μεταξύ, ο Δημήτρης Μπούρλος, μέλος της επιτροπής σοφών για το ασφαλιστικό κατήγγειλε στο MEGA ότι μέλη της επιτροπής δέχτηκαν απειλές μέσω email.











Πηγή: mega

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου