Translate (μεταφραση)

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Σόδα η θαυματουργή

Η σόδα που «κρύβεται» μέσα στο ντουλάπι της κουζίνας μας και βγαίνει για να χρησιμοποιηθεί σε γλυκά ή για να μας βοηθήσει στη χώνεψη, μπορεί να αποτελέσει μια ιδανική λύση για όλο το σπίτι.


 Αρκετοί από εμάς δεν γνωρίζουμε τις θαυματουργές ιδιότητες της σόδας απέναντι στη σκληρή βρωμιά, στις δυσοσμίες και στα μικρόβια.

Ας δούμε λοιπόν μερικές από τις πολύ χρήσιμες ιδιότητες της μαγειρικής σόδας και ας την εντάξουμε στην καθημερινότητα μας, εξοικονομώντας και χρήματα.

• Ένα από τα σημαντικά προβλήματα του οικιακού ψυγείου είναι η δυσοσμία. Για την καταπολέμηση της, θα χρειαστούμε ένα μπολάκι σόδα. Το τοποθετούμε εντός του ψυγείου και η δυσοσμία πάει «περίπατο».

• Το πλυντήριο συχνά αντιμετωπίζει προβλήματα από την συσσώρευση αλάτων. Η λύση είναι η σόδα. Γεμίζουμε την θήκη του πλυντηρίου με μαγειρική σόδα και το θέτουμε σε λειτουργία άδειο, η σόδα θα το καθαρίσει από τα άλατα και θα διώξει και τις δυσάρεστες μυρωδιές.

• Βουλωμένες σωληνώσεις, τέλος πια χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα σε ίδιες αναλογίες με ξύδι (ένα φλιτζάνι τσαγιού προς ένα φλιτζάνι τσαγιού) οι σωληνώσεις θα καθαρίσουν και το πρόβλημα σε νιπτήρες και νεροχύτες θα λυθεί άμεσα. Μπορούμε κατά καιρούς να ρίχνουμε μαγειρική σόδα με ξύδι, για προληπτικούς λόγους.

• Φυσικό μαλακτικό η σόδα αφού διαλύει τα άλατα και αποσκληρύνει το νερό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πλύσιμο των λευκών ρούχων στο πλυντήριο και να τα κάνει και αστραφτερά. Επίσης καθαρίζει και τα λευκά στο χέρι, αν προσθέσουμε λίγη σόδα στη λεκάνη και τα αφήσουμε να μουλιάσουν για λίγη ώρα.

• Τα καμένα λίπη στο φούρνο αποτελούν «βάσανο», λύση δίνει η σόδα. Απλά βάλτε λίγη πάνω σε ένα βρεγμένο σφουγγάρι και τρίψτε το καμένο λίπος θα εκπλαγείτε.

• Μυρίζουν τα χαλιά σας; Και εδώ δίνει λύση η σόδα. Ρίξτε σόδα πάνω στο χαλί και στη συνέχεια τρίψτε με ένα πανί ελαφρά, αφήστε για μισή μέρα και στη συνέχεια καθαρίστε με ηλεκτρική σκούπα, οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν.

• Η μαγειρική σόδα δίνει λύση και στο πουρί της τουαλέτας καθαρίζοντας την σκληρή βρωμιά. Βάλτε μαγειρική σόδα στη λεκάνη της τουαλέτας, αφήστε την όλο το βράδυ και το πρωί τραβήξτε το καζανάκι η λεκάνη θα αστράφτει και οι δυσοσμίες θα εξαφανιστούν.

• Τα ασημικά θα αστράφτουν αν καθαριστούν με μαγειρική σόδα. Βάλτε σόδα σε ένα πανί και στη συνέχεια τρίψτε τα ασημικά.

• Ο οικιακός κάδος σκουπιδιών θα σταματήσει να μυρίζει αν πριν τοποθετήσουμε την σακούλα ρίξουμε λίγη μαγειρική σόδα.

Φυσικά οι ιδιότητες της μαγειρικής σόδας είναι πάρα πολλές, για αυτόν το λόγο θα επανέλθουμε αποκαλύπτοντας και άλλες.








Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου