Translate (μεταφραση)

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Όλες οι αλλαγές για το ψωμί, το γάλα και τις εκπτώσεις

Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και συγκεκριμένα οι διατάξεις για το γάλα, το ψωμί και τις εκπτώσεις ήταν ένα από τα αντικείμενα που απασχόλησαν


την πρώτη ημέρα των επαφών των υπουργών της κυβέρνησης με το κουαρτέτο των δανειστών.

 Οι αλλαγές που συμφωνήθηκαν και θα ενσωματωθούν τις επόμενες ημέρες στους κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Υπηρεσιών είναι σύμφωνα με τα ΝΕΑ οι εξής:

-Οι τίτλοι «αρτοποιείο», «αρτοποιός» και «φούρνος» θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούνται όχι μόνο από όσους παράγουν ψωμί με την χρήση πρώτων υλών αλλά και από εκείνους που θα διαθέτουν και απλά συστήματα που ψήνουν το προϊόν. Στη διάταξη θα προβλέπεται, όμως, ότι οι φούρνοι που παράγουν ψωμί θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον όρο "φρέσκο ψωμί".

- Καταργείται το επταήμερο της διάρκειας ζωής του παστεριωμένου γάλακτος και οι παρασκευαστές πλέον θα ορίζουν ελεύθερα την ημερομηνία λήξης

- Διατηρείται το σημερινό καθεστώς των τακτικών και των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων και δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να πραγματοποιούν προσφορές όλο τον χρόνο ενώ για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές η λύση μετατίθεται μετά την εκκρεμούσα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα.












Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου