Translate (μεταφραση)

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Πάνω από 850 τρακτέρ «στρατοπέδευσαν» στα Τέμπη (ΦΩΤΟ)

Αψηφώντας τον χιονιά περισσότεροι από 850 Λαρισαίοι αγρότες με τα τρακτέρ τους «στρατοπέδευσαν» αργά το μεσημέρι της Τετάρτης στην κοιλάδα των Τεμπών


ανοίγοντας το φετινό γύρο των αγροτικών κινητοποιήσεων. Εκτιμάται πως από αύριο ο αριθμός των αγροτικών μηχανημάτων θα αυξάνεται.

 Τα τρακτέρ έφθασαν στα Τέμπη με αρκετή καθυστέρηση λόγω της κακοκαιρίας αλλά και του γεγονότος πως η τροχαία καθυστέρησε να επιτρέψει την μετακίνησή τους.

Σε πρώτη φάση, τουλάχιστον μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, οι αγρότες δεν πρόκειται να κλείσουν την εθνική οδό. Στόχος είναι κατ’ αρχάς να γίνει πανελλαδικός συντονισμός μόλις ολοκληρωθεί η έξοδος των τρακτέρ σε όλη τη χώρα και για το λόγο αυτό θα απευθυνθεί κάλεσμα σε όλα τα μπλόκα της χώρας για συνάντηση στα Τέμπη το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι.

Από την ερχόμενη εβδομάδα ωστόσο δεν αποκλείεται κλιμάκωση καθώς θα αναζητηθεί δίαυλος επικοινωνίας με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, υπό την απειλή πάντα του οδικού μπλακ – άουτ.

«Εμείς θέλουμε να καταλάβει ο κόσμος πως δεν είναι ο καημός να κλείσουμε τους δρόμους. Ο καημός μας είναι να αποσυρθεί ασφαλιστικό και το φορολογικό, αλλά και να συζητηθεί κόστος παραγωγής και για να συμβεί αυτό πρέπει να ανοίξει ο διάλογος με τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Θέλουμε διάλογο από το μηδέν. Από τη Δευτέρα η κυβέρνηση αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία, δεν υπάρχει πλέον υπουργός για εμάς« τόνισε σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr ο αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Σιδερόπουλος.

Σημειώνεται πως αύριο έχει προγραμματιστεί και η έξοδος των τρακτέρ των αγροτών από Λάρισα, Καρδίτσα και Φάρσαλα, στον κόμβο της Νίκαιας.

Σε ότι αφορά την κίνηση των οχημάτων, μετά την ολοκλήρωση της μετακίνησης των τρακτέρ στην κοιλάδα των Τεμπών, η Τροχαία με νέα ανακοίνωσή της επέτρεψε κανονικά την κυκλοφορία λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα της Τετάρτης.

Δείτε φωτογραφίες από τα Τέμπη:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου