Translate (μεταφραση)

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Οι διαδικασίες για το φετινό διπλό εξεταστικό σύστημα στις Πανελλαδικές

Mια ιδιαίτερη χρονιά είναι φέτος για αυτούς που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς θα υπάρξει διπλό εξεταστικό σύστημα, το «παλαιό» και το «νέο».


Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων χθες επίλυσε τα διαδικαστικά ζητήματα για τις Πανελλαδικές.

 Τα μαθήματα φέτος θα χωριστούν σε τρεις κατηγορίες: τα μαθήματα του παλιού συστήματος, τα μαθήματα του καινούριου συστήματος και τα κοινά μαθήματα.
Το υπουργείο με εγκύκλιος του υπουργείου, ενημέρωσε πως θα χωριστούν και οι 104.000 υποψήφιοι: Οι υποψήφιοι νέου και παλαιού συστήματος θα εξεταστούν, μεν, σε κοινά εξεταστικά κέντρα, σε κοινή ώρα εξέτασης, αλλά σε διαφορετική αίθουσα. 'Αλλος ένας διαχωρισμός θα γίνει με τους υποψήφιους των ημερήσιων και των εσπερινών λυκείων. Γενικά, η κατανομή των υποψηφίων στις αίθουσες των κέντρων θα γίνει πρώτα κατά νέο-παλαιό σύστημα και στη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα διαχωριστούν κατά λύκειο, κατά μάθημα και αλφαβητικά για το νέο σύστημα και αντίστοιχα για το παλιό. Ενώ οι προφορικά εξεταζόμενοι είτε του νέου συστήματος είτε του παλιού θα εξεταστούν σε κοινά κέντρα.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στο τρόπου που δίνουν εξετάσεις οι ομογενείς. Οι Έλληνες του εξωτερικού θα εξετάζονται σε τέσσερα και όχι σε πέντε μαθήματα, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.Οι μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά, την Ιστορία, τα Λατινικά και τη Νεοελληνική Γλώσσα, οι μαθητές με προσανατολισμό θετικών σπουδών θα εξεταστούν στα Μαθηματικά, τη Φυσική, τη Χημεία και τη Νεοελληνική Γλώσσα, ενώ οι μαθητές με προσανατολισμό σπουδές Οικονομίας και Πληροφορικής θα εξεταστούν στα Μαθηματικά, τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Α.Ο.Θ.), το μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Α.Ε.Π.Π.) και τη Νεοελληνική Γλώσσα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου