Translate (μεταφραση)

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Το «5ο στοιχείο» ως νέο τουριστικό προϊόν για την ανάπτυξη της Χαλκιδικής

To "5ο στοιχείο" ανακάλυψαν στην Χαλκιδική, ώστε να αναπτυχθεί ο τουρισμός στην Χαλκιδική.


Το στοιχείο αυτό που θα προσφέρει ανάπτυξη είναι το ... μυστήριο!

Το "χτίσιμο" ενός συνολικού πακέτου τουριστικού προϊόντος, με επίκεντρο τον μεγάλο Έλληνα Φιλόσοφο Αριστοτέλη, που δεν θα αφορά μόνο τη γενέτειρά του, αλλά την ευρύτερη περιοχή και θα συνδυάζει τα 4 στοιχεία της φύσης (φωτιά, αέρας, νερό και γη), για να προκύψει ένα 5ο, το οποίο θα αποτελεί ένα νέο τουριστικό προϊόν, ανακοινώθηκε στη διημερίδα που ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου στην Ιερισσό, η οποία εστιάζει στις νέες ευκαιρίες και προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης για τη Χαλκιδική, με αφορμή τα έτη 2016 και 2017 που ανακηρύχτηκαν επετειακά έτη Αριστοτέλη από την UNESCO.

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Αριστοτέλειου Πνευματικού ΚέντρουΕλένη Παναγιωτοπούλου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η Υπουργός Τουρισμού (μέσω skype) Έλενα Κουντουρά, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς, ο Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Γιώργος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων,Γρηγόρης Τάσιος, ο Πρόεδρος της ΑΝΕΤΧΑ, Γιώργος Πασαλής, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Χαλκιδικής, Δημήτρης Χαδαλής, ενώ επιστολή απέστειλε ο Βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ, Γιώργος Βαγιωνάς. Ακόμη παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιορδανίδης, ο Αντιδήμαρχος Αριστοτέλη για τον Τουρισμό, Αργύρης Τσακνής, ενώ την πρώτη μέρα της διημερίδας έκλεισε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείο Οικονομικών για θέματα ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής.

Το περιεχόμενο του νέου τουριστικού προϊόντος της Χαλκιδικής ανέλυσε στη διημερίδα η Σύμβουλος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Σοφία Μπουρνατζή, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η Χαλκιδική "μαθαίνει στους επισκέπτες της να έχουν αυτογνωσία και να ζουν καλά, επιτυγχάνοντας την ευδαιμονία", απολαμβάνοντας τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, (φωτιά, μέσα από την τοπική γαστρονομία, αέρας, μέσα από την επαφή με τη φύση, νερό μέσα από τη γνωριμία με τα μυστικά του αρχαίου βυθού και γη μέσα από το κρασί ή το τσίπουρο) και ανακαλύπτοντας το πέμπτο στοιχείο, το μυστήριο που καλείται ο κάθε επισκέπτης να ανακαλύψει από την επίσκεψή του στα Αρχαία Στάγειρα και το Πάρκο του Αριστοτέλη». Με άλλα λόγια το υπό κατάρτιση τουριστικό προϊόν περιλαμβάνει όλα όσα μπορούν να αναδειχθούν από τα στοιχεία της φύσης, συνδυασμένα με τον Αριστοτέλη(π.χ. Αριστοτελικό μενού, περιπατητικές διαδρομές στα Αριστοτελιακά μονοπάτια κλπ.) το οποίο ωστόσο δεν θα αφορά αποκλειστικά τη Χαλκιδική, αλλά και τη Θεσσαλονίκη και τη Νάουσα και γενικότερα τα σημεία εκείνα που είχε σχέση ο μεγάλος Φιλόσοφος. Όπως είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρ. Τάσιος, μιλώντας στο halkidikifocus, δεν είναι ένα προϊόν που απλά αρέσει σε μας, αλλά το έχει ανάγκη η ίδια η αγορά, τονίζοντας ότι στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό, όσοι άκουσαν για αυτό το προϊόν, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τη σημαντική ευκαιρία για την ανάδειξη του τουριστικού πλούτου της χώρας με τη συμπλήρωση φέτος 2.400 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου Έλληνα Φιλοσόφου, τόνισε από την πλευρά της η αναπληρώτρια Υπ. Τουρισμού κ. Κουντουρά, ενώ ο Γ.Γ. του Υπ. Οικονομίας για θέματα ΕΣΠΑ, σημείωσε ότι στόχος του Υπουργείο είναι η σύνδεση του Πρωτογενούς Τομέα με τον Τουρισμό.

Από την πλευρά του ο Καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Σπ. Αβδημιώτης, αναφέρθηκε στην ομιλία του στη σημασία του έτους Αριστοτέλη στην τοπική οικονομία, ενώ ο Πρόεδρος της ΑΝΕΤΧΑ Γ. Πασαλής τόνισε τις δυνατότητες της τουριστικής ανάπτυξης στη νέα προγραμματική περίοδο.

Ωστόσο ένταση δημιουργήθηκε στο τέλος της πρώτης μέρας της διημερίδας, καθώς ομάδα αντιδρώντων στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές άρχισε να επιτίθεται φραστικά σε παραβρισκόμενους.
















Πηγή: halkidikifocus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου