Translate (μεταφραση)

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Για 99 ώρες κινηματογραφικές ταινίες και φωτογραφίες στην παραλία Θεσσαλονίκης

Πρωτοποριακά φιλμ και φωτογραφία συναντιούνται δίπλα στη θάλασσα με αναπάντεχο τρόπο.


Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνεργάζεται με το φωτογραφικό κέντρο Stereosis, το οποίο διοργανώνει την υπαίθρια φωτογραφική έκθεση «stereosis on view 99 hours by the sea– 99 ώρες» από τις 28 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, στον κήπο του απογευματινού ήλιου στη Νέα Παραλία.

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου το Φεστιβάλ έχει επιλέξει και παρουσιάζει 8 πρωτοποριακές ταινίες των αρχών του 20ου αιώνα –συνολικής διάρκειας 60 λεπτών- οι οποίες γυρίστηκαν από διάσημους καλλιτέχνες που ανακάλυψαν νέους τρόπους έκφρασης, όπως ο Μαν Ρέι, ο Πολ Στραντ και ο Χανς Ρίχτερ. Η σχέση ακίνητης και κινούμενης εικόνας αποτυπώνεται σε μια προβολή που θα έχει συνεχή ροή, χωρίς αρχή και τέλος.

Φέτος, στη δωδέκατη χρονιά διοργάνωσής της, η έκθεση «stereosis on view 99 hours by the sea – 99 ώρες» παρουσιάζει ως κεντρικό της άξονα τα έργα 82 νέων φωτογράφων της Θεσσαλονίκης και πλαισιώνεται από παράλληλες δράσεις (www.stereosiseminars.com).

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη 28/6

21:00 Έναρξη των εγκαινίων της φωτογραφικής  έκθεσης με την συμμετοχή 82 νέων φωτογράφων της πόλης. Μουσική επένδυση από τη ραδιοφωνική παραγωγό - DJ Ραφαέλλα Ράλλη.

Τετάρτη 29/6

22:00  Σειρά προβολών με θέμα «φωτογραφία και κινηματογράφος» σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Πέμπτη 30 Ιουνίου

22:00 Προβολές από την συμμετοχή φωτογράφων της Stereosis σε Διεθνή Φεστιβάλ Φωτογραφίας.

Παρασκευή 1 Ιουλίου

22:00 Δράση - έκπληξη

Σάββατο 2 Ιουλίου

21:30 Μουσική συναυλία με τον Μάνο Μυλωνάκη. Μαζί του εμφανίζονται οι μουσικοί: Θοδωρής Παπαδημητρίου (τσέλο), Ελισώ Παπαστρατή (βιολί), May Roosevelt (θέρεμιν).

Αλλαγές στο πρόγραμμα του ΦΚΘ

Νέα πρόσωπα με μεγάλη εμπειρία και αγάπη για το σινεμά, ανανεώνουν τη δυναμική του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Μετά την Ελίζ Ζαλαντό και τον Ορέστη Ανδρεαδάκη, οι οποίοι ανέλαβαν τη γενική διεύθυνση και την διεύθυνση αντίστοιχα, το Φεστιβάλ εμπιστεύεται βασικούς συνεργάτες του, δίνοντάς τους σημαντικούς ρόλους στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Ο κριτικός κινηματογράφου και στέλεχος του ΦΚΘ, Γιώργος Κρασσακόπουλος αναλαμβάνει τη θέση του επικεφαλής προγράμματος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης(Νοέμβριος), ο υπεύθυνος του τμήματος Ματιές στα Βαλκάνια Δημήτρης Κερκινός,αναλαμβάνει και τη θέση του επικεφαλής προγράμματος του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (Μάρτιος), ενώ η υπεύθυνη της Αγοράς, Γιάννα Σαρρή, αναλαμβάνει επίσης σύμβουλος για καινοτόμα προγράμματα και νέες τεχνολογίες.











Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου