Translate (μεταφραση)

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ένα δάσος με 9.000 φυτά σκοπεύει να φυτέψει ο TAP στην Αλεξανδρούπολη!

Μία σειρά εργασιών για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος από όπου θα περάσει ο αγωγός φυσικού αερίου ΤΑΡ, στο δήμο Αλεξανδρούπολης, έχει αποφασίσει η εταιρεία.


Με προϋπολογισμό 1.258.400 €, οι εργασίες που πρόκειται να αναπτυχθούν, στόχο έχουν την επανεγκατάσταση της αυτόχθονης βλάστησης και την αποκατάσταση του διαταραγμένου οικοσυστήματος μετά το πέρας των εργασιών κατασκευής του αγωγού. Η έκταση προς αποκατάσταση εκτείνεται σε όλο το πλάτος του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ακολουθώντας σε γενικές γραμμές την όδευση του ΔΕΣΦΑ.

Η έκταση στην οποία θα γίνει επέμβαση και στη συνέχεια αποκατάσταση, είναι ίση με 792.942,64 m2. Η περιοχή η οποία πρόκειται να αποκατασταθεί διαχωρίστηκε σε επιμέρους τμήματα ανάλογα με τον τύπο βλάστησης που υπήρχε πριν ή συναντάται στη γειτονική περιοχή. Έτσι ανάλογα με τον τύπο βλάστησης, διακρίθηκαν οι εξής φυτευτικές ενότητες: Πευκοδάση, Δρυοδάση, Ψευδομακκί, Garrigues της Ανατολικής Μεσογείου, Παραποτάμια βλάστηση.

Συγκεκριμένα, προτείνεται να φυτευτούν συνολικά 119.846 φυτά, από τα οποία τα 7.253 είναι δενδρύλλια, τα 20.499 είναι θάμνοι και τα 92.093 είναι πόες. Οι εργασίες συντήρησης προβλέπονται να διαρκέσουν τα 3 πρώτα έτη μετά την εγκατάστασή τους, όπου το πρώτο έτος θα γίνει η κατεργασία του εδάφους, οι φυτεύσεις, η λίπανση και η άρδευση, ενώ τα επόμενα δύο έτη θα γίνει λίπανση και άρδευση των φυταρίων. Σε περίπτωση αποτυχίας της τεχνητής αναδάσωσης (κατά θέσεις ή σε μεγαλύτερη έκταση), η εν λόγω εταιρεία θα αναλάβει την διενέργεια εκ νέου φύτευσης.










Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου