Translate (μεταφραση)

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Οι Έλληνες τότε και οι Έλληνες τώρα.....

"Μια καλή φωτογραφία ίσον με χίλιες λέξεις", υποστηρίζουν οι Κινέζοι. Στην περίπτωσή μας όμως αυτή η φωτογραφία αξίζει κάτι παραπάνω


αφού αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα ζωής για τους Έλληνες του ΤΟΤΕ και τους Έλληνες της εποχής μας, όλους εμάς τους Νεοέλληνες που πολλά λέμε και πολύ λίγα πράττουμε.
 Δεν είναι απλά μια ακόμη φωτογραφία από την εποχή που η Ελλάδα ζούσε τον θρίαμβο του έπους του 1940.
Είναι η απάντηση στο πώς η τότε ασθενέστερη σ΄ολα Ελλάδα μεγαλούργησε και σήμερα η χώρα δεν έχει λόγο και άποψη έναντι όσων την βάζουν στη γωνία.
Στη φωτογραφία βλέπουμε ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών που πολέμησαν στην πρώτη γραμμή: Λάμπρος Κωνσταντάρας(ηθοποιός),Ευάγγελος Μαγκλιβέρας(βαρύτονος),Κώστας Σάμιος(τενόρος),Γαλερίδης(έμπορος),Γ.Καρτάλης(υπουργός),Θιβαδόπουλος(καθηγητής),Γ.Θεοτοκάς(συγγραφέας),Συμεόνογλου(βιομήχανος),Κ.Μάγιερ(δημοσιογράφος)...Όλοι αυτοί θα μπορούσαν να χουν βάλει "βύσμα"και να κρυφτούν...κανείς όμως δεν επικαλέστηκε την ιδιότητα του για να μην φορέσει το χακί και να πολεμήσει...αντιθέτως έβαλαν "μέσον"για να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή..Εμείς;;;Ε..θα κρεμάσουμε καμία σημαία..και μετά σιωπή.










Πληροφορία από facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου