Translate (μεταφραση)

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Λύθηκαν οι παρεξηγήσεις (;) Τσίπρα, Ιερώνυμου > Για νίκη στο θέμα των θρησκευτικών κάνει λόγο η εκκλησία

Λύθηκαν οι παρεξηγήσεις...
Μετά από δύο ώρες ολοκληρώθηκε χθες η συνάντηση Εκκλησίας και κυβέρνησης, στο Μέγαρο Μαξίμου, μιας συνάντησης που είχε αίσιο τέλος για τις δύο πλευρές.


Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάθισαν από πλευράς της κυβέρνησης ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος και ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ενώ την εκκλησία εκπροσώπησαν εκτός του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, οι μητροπολίτες Μεσογαίας, Φθιώτιδας και Σπάρτης.

Μία δίωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα των Θρησκευτικών που παραλίγο να τινάξει στον αέρα τις σχέσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Εκκλησία, ήταν αρκετή για να "λυθούν οι παρεξηγήσεις" έστω και προσωρινά τουλάχιστον.

Πρώτος εξήλθε από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος δήλωσε πως ήταν μία γόνιμη συνάντηση όπου λύθηκαν οι παρεξηγήσεις και δήλωσε πως η διδασκαλία των Θρησκευτικών θα συνεχιστεί με τα παλιά βιβλία, εννοώντας όχι τα νέα του Νίκου Φίλη, κάτι που αποτελεί μεγάλη νίκη της Εκκλησίας έναντι της κυβέρνησης.

Από την πλευρά της κυβέρνησης και σύμφωνα με τα όσα είπε εξερχόμενος ο Νίκος Φίλης, το κλίμα ήταν εξαιρετικά καλό και δεν υπάρχει πλέον καμία παρεξήγηση

Αυτή η δήλωση του Νίκου Φίλη προκάλεσε μία σύγχυση για το τί μέλλει γενέσθαι τελικά στο θέμα των θρησκευτικών και αυτό που προέκυψε από τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων πως τα Θρησκευτικά θα διδάσκονται και με τα παλιά βιβλία αλλά και τα νέα προγράμματα Θρησκευτικών θα εφαρμοστούν.

Το σίγουρο είναι πως η κόντρα αυτή θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος του χρόνου, όπου θα ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση για το μάθημα των Θρησκευτικών και μέχρι να αποφασιστεί ποιό θα είναι το τελικό πρόγραμμα σπουδών για το συγκεκριμένο μάθημα.

Ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση δήλωσε πολύ ευτυχής γιατί έγινε ένας γόνιμος διάλογος με την Εκκλησία και πρόσθεσε ότι Εκκλησία και Πολιτεία συνεχίζουν ενωμένες.












Πηγή: agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου