Translate (μεταφραση)

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Ανοίγουν τις πύλες τους τα «Λουτρά Παράδεισος» στη Θεσσαλονίκη

Ανοίγουν τις πύλες τους για το κοινό τα «Λουτρά Παράδεισος», ή αλλιώς Μπέη Χαμάμ στην Εγνατία με Μητρ. Γενναδίου,


με αφορμή έκθεση φωτογραφίας για την κινηματογραφική ταινία της Ραιάνα Ομπερμάγιερ, «Στην ηλικία μου ακόμα κρύβομαι για να καπνίσω».

Ο σύνθετος κόσμος των γυναικών, και οι ακόμη συνθετότερες εκφάνσεις του, αναβιώνουν υπό τη σκέπη του σύνθετου δια-κόσμου της θολοδομίας του μνημείου, έστω και κινηματογραφικά, έστω και με τα σύγχρονα και απλοποιημένα μέσα λούσης, μία στιγμή της κατά προορισμό χρήσης του και κατακτούν -από άλλο δρόμο, για άλλους λόγους και αιώνες μετά- τους χώρους που ήταν προορισμένοι για την αποκλειστική χρήση τους από άντρες.

Με αφορμή την προβολή της ταινίας στο πλαίσιο του 57ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου η Εφορεία μας φιλοξενεί στα πλατώ του αποδυτηρίου του γυναικείου τμήματος του λουτρού τις φωτογραφίες πλατώ της Ζωής Δαλαΐνα, αναβιώνοντας τις πολλαπλές εκφάνσεις των γυρισμάτων.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 4 το απόγευμα, παρουσία της συγγραφέως και σκηνοθέτιδας Rayhana και των παραγωγών Κώστα και Michele Γαβρά.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περιτρέξουν και το κατά κόσμο μνημειακό εμβαδόν στο διάστημα από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, από τις 2 έως τις 6 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου